179 nieuwe vissteigers

2114
20 jul 2021

Langs het Kanaal door Voorne zijn onlangs 179 nieuwe vissteigers geplaatst. Deze zijn groter en veiliger in gebruik dan de steigers die hier voorheen stonden.

De steigers die aan het bekende en veelgebruikte nationale en internationale wedstrijdtraject stonden waren na ruim 25 jaar aan vervanging toe. Ze waren verouderd en voldeden niet meer aan de huidige standaard van de wedstrijdvisserij. Daarom is bij de nieuwe steigers gekozen voor een ruimere opzet van het dek, waardoor er voldoende ruimte is voor alle visspullen. Bovendien is de loopplank uit het midden geplaatst, zodat de steiger veilig kan worden betreden. De vervanging van de steigers aan het Kanaal door Voorne is mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Wedstrijdtraject ongewijzigd

De nieuwe steigers staan op dezelfde locaties als de oude steigers en zijn identiek genummerd, dus de bekende trajecten in het wedstrijdboek blijven ongewijzigd. Wel is er voor gekozen om de steigers met de nummers 1-11 uitsluitend toe te wijzen aan grote wedstrijden. Dit om de wedstrijdactiviteiten – internationale wedstrijden, clubwedstrijden en jeugdwedstrijden – zoveel als mogelijk buiten de bebouwde kom te laten plaatsvinden.

Op 12 september zal op het vernieuwde traject de Youth Challenge worden gevist. De inschrijvingen voor deze wedstrijd zijn geopend!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.