Vuurdoop: think green, fish green

1810
24 jul 2021

Bovenstaande slogan is het motto van ECO D&M SINKERS. Dit Slowaakse bedrijf is een nieuwkomer op de markt van loodvervangers en richt zich met haar productrange op de milieubewuste sportvisser.

Het verspelen van vijf stukken lood op rij tijdens een karpersessie aan een Slowaakse rivier in 2015, was voor Marek Židek aanleiding om op zoek te gaan naar een milieuvriendelijk alternatief voor dit zware en giftige metaal. Samen met zijn vismaat Jozef Krojer ontwikkelde hij in de jaren daarna de ECO Sinker. Na een serie uitgebreide praktijktesten is dit milieuvriendelijke werpgewicht van verzwaard beton sinds kort ook verkrijgbaar in de Benelux.

Breed en betaalbaar

De ECO Sinker productrange omvat diverse vormen en gewichten. De Paste serie omvat werpgewichten van 60-100 gr (€ 1,59 - € 1,79 per stuk), de Peer serie oogt wat ‘lomper’ en is iets zwaarder (80-120 gr, € 1,59 - € 1,79 per stuk), terwijl de Grippa modellen het gewichtige sluitstuk vormen (100-400 gr, € 1,69 - € 3,69 per stuk). Alle sinkers zijn overigens iets lichter dan vermeld aangezien ze water, booster, dip of een andere vloeistof absorberen. Op wat voor type water en met welk werpgewicht je ook vist, er zit voor iedere
sportvisser wel wat van zijn of haar gading tussen. Zeker omdat de ECO Sinkers betaalbaar zijn.

Verzwaard beton

De werpgewichten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De basis is een 7-componenten gewapend betonmengsel waaraan ijzer is toegevoegd om de zaak te verzwaren. Klein nadeel hiervan is dat er mogelijk kleine roestplekjes zichtbaar worden na gebruik, voordeel is dat ze magnetisch zijn en bij verlies met een magneet kunnen worden opgevist. Verzwaard beton heeft als bijkomend voordeel dat het een hoog gewichtsvolume per cm³ heeft. Het formaat van de ECO Sinker is dus compact, wat een gestroomlijnde
rig oplevert. Dankzij het uitgekiende zwaartepunt is dit werpgewicht mooi in balans en zakt het gelijkmatig naar beneden, zodat de
boel minder snel in de war raakt. De universele wartel zorgt er tenslotte voor dat het gewicht aan elke ‘clip’ kan worden bevestigd.

Doe mee en win

Abonnees maken kans op één van de vijf setjes weggeefexemplaren die ECO Sinkers ter beschikking stelt. Meedoen? Stuur dan vóór 6 augustus een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘ECO Sinker’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.com/sportvisserijnl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.