Vooruitblik WK Dames: Ingeborg Audenaerd

1490
09 aug 2021

Op het WK Dames in Lelystad – georganiseerd door Sportvisserij Nederland in het weekend van 21 en 22 augustus – doen Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven namens Nederland een gooi naar het goud. Vooruitblikkend op dit sportieve evenement stellen we de dames kort aan je voor. Vandaag: Ingeborg Audenaerd.

Ingeborg Audenaerd (39) is de nestor van Team Holland. De Terneuzense vist sinds 1999 internationale wedstrijden en kroonde zich al eens tot individueel wereldkampioen. “Het WK is een fantastische happening en zo’n bijzondere wedstrijd went eigenlijk nooit,” blikt ze vooruit op het naderende wereldkampioenschap. “Toch kan ik me inmiddels mentaal goed voorbereiden op de spanning die erbij komt kijken. Zeker nu we in eigen land vissen is er extra media-aandacht.”

“Het wordt een technische visserij”

Audenaerd trainde het afgelopen jaar veel op ‘technische’ wateren. “Ik heb me op verschillende disciplines toegelegd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Het zal aan de Lage Vaart vermoedelijk een technische visserij worden op kleine vis, met één of twee dikke brasems als bonusvis. Verdere details geef ik niet prijs, want andere landen lezen mee. Ook in de officiële trainingsweek zullen we nog niet het achterste van onze tong laten zien. Toplanden zoals Frankrijk, Engeland en Hongarije weten immers wel raad met dit type visserij.” Team Holland heeft er alles aan gedaan om zo goed mogelijk te scoren. “Het is een grote eer om voor Nederland uit te komen en we gaan natuurlijk voor de eerste plaats met het team. Omdat de samenstelling daarvan de laatste jaren nagenoeg hetzelfde is gebleven, is iedereen is op elkaar ingespeeld. Dat biedt perspectief.”

Laatste nieuws

Sportvisserij Nederland is organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021. Klik hier voor al het laatste nieuws en meer informatie rondom dit wereldkampioenschap in eigen land.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.