Vooruitblik WK Dames: Kira Epping

1406
10 aug 2021

Op het WK Dames in Lelystad – georganiseerd door Sportvisserij Nederland in het weekend van 21 en 22 augustus – doen Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven namens Nederland een gooi naar het goud. Vooruitblikkend op dit sportieve evenement stellen we de dames kort aan je voor. Vandaag: Kira Epping.

“Er is maar één plek die telt en dat is de eerste plaats, dus daar gaan we voor.” Kira Epping is duidelijk in haar ambities op het WK ondanks de ietwat aparte voorbereiding die zij en haar teamgenoten hadden. Ook voor wedstrijdvissers was het immers een apart jaar met veel afgelaste wedstrijden en trainingen. “Desondanks is de Lage Vaart redelijk bekend terrein voor ons. Vorig jaar hebben we hier al met de ploeg geoefend en dit jaar ben ik er zelf een paar keer gaan trainen. Die informatie deel je vervolgens met het team.”

“Volle aandacht bij het vissen”

Epping hoopt het thuisvoordeel dit jaar zo goed mogelijk te benutten.” Mocht er publiek zijn toegestaan, dan verandert dat voor haar echter niet heel veel. “Steun waardeer ik uiteraard altijd, maar tijdens wedstrijden krijg ik amper iets mee van wat er achter me gebeurt. Mijn aandacht ligt dan echt volledig bij het vissen.”

Laatste nieuws

Kira en haar teamgenoten zijn volgend weekend aan het werk te zien aan de Lage Vaart bij Lelystad. Sportvisserij Nederland is organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021. Klik hier voor al het laatste nieuws en meer informatie rondom dit wereldkampioenschap in eigen land.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide