Vooruitblik WK Dames: Anja Groot (video)

2291
11 aug 2021

Op het WK Dames in Lelystad – georganiseerd door Sportvisserij Nederland in het weekend van 21 en 22 augustus – doen Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven namens Nederland een gooi naar het goud. Vooruitblikkend op dit sportieve evenement stellen we de dames kort aan je voor. Vandaag: Anja Groot.

“Natuurlijk had ik liever vorig jaar al het WK gevist, maar we zijn blij met de extra trainingen. Daarin hebben we bepaalde zaken verder kunnen perfectioneren”, bekijkt drievoudig individueel wereldkampioen Anja Groot de zaak positief. De uitgebreide voorbereiding maakt Nederland in haar optiek tot een van de favorieten voor de titel, maar niet de gedoodverfde winnaar. “Je vist natuurlijk wel om goud te winnen met de ploeg, maar dat wordt geen appeltje-eitje. Zo hebben een aantal andere landen ook best wat kennis van en ervaring op de Lage Vaart.”

“Niet blindstaren op kennis”

Bovendien moet Oranje er volgens Groot voor waken dat de ploeg zich niet blindstaart op wat ze nu al weten. “Zo is het weerbeeld dit jaar duidelijk anders dan in 2020. En de situatie tijdens onze training is natuurlijk niet te vergelijken met de aanloop naar de WK-wedstrijden. Als er in de trainingsweek door tig landen met ieder vijf vissers iedere dag wordt gevoerd, reageert de vis daar mogelijk anders op dan toen wij er zaten. Het kan daarom zeker lonen om onze ogen open te houden en te zien hoe landen te werk gaan die de tactiek vanaf het nulpunt moeten opbouwen.”

Laatste nieuws

Anja en haar teamgenoten zijn volgend weekend aan het werk te zien aan de Lage Vaart bij Lelystad. Sportvisserij Nederland is organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021. Klik hier voor al het laatste nieuws en meer informatie rondom dit wereldkampioenschap in eigen land.

Interview Omroep Flevoland

Op de tweede trainingsdag aan de Lage Vaart gaf Anja Groot een interview aan Omroep Flevoland:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.