Vooruitblik WK Dames: Brynn Klootwijk

2042
12 aug 2021

Op het WK Dames in Lelystad – georganiseerd door Sportvisserij Nederland in het weekend van 21 en 22 augustus – doen Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven namens Nederland een gooi naar het goud. Vooruitblikkend op dit sportieve evenement stellen we de dames kort aan je voor. Vandaag: Brynn Klootwijk.

Met haar 17 jaar is Brynn Klootwijk de benjamin van de ploeg. “Dat het vorig jaar niet doorging was erg jammer, maar bood me wel de mogelijkheid om extra ervaring op te doen.” Daarbij lag de nadruk op het onder de knie krijgen van zaken die aan de Lage Vaart mogelijk een rol kunnen gaan spelen. “Zo heb ik individueel getraind op het vangen van bonusvissen in wateren die enigszins vergelijkbaar zijn met het wedstrijdparcours. Denk aan de voertactiek, aaspresentatie en het geduld bewaren om op de grote vis te wachten. Eerder was ik sneller geneigd om op grote aantallen kleine vis te mikken als het niet liep.”

“Meedoen al een bonus”

Brynn deelt de teamdoelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen, al is ze zelf stiekem al blij dat ze überhaupt deel uitmaakt van Team Holland. “Dit wordt mijn eerste WK en dat is op zich al een bonus. Dat ik werd geselecteerd was eerlijk gezegd een verrassing. Het wordt sowieso een hele leerzame periode tussen al die bijzonder ervaren wedstrijdvissers. Als ik een wedstrijddag mag meevissen, zou dat als een overwinning voelen.”

Laatste nieuws

Brynn en haar teamgenoten zijn volgend weekend aan het werk te zien aan de Lage Vaart bij Lelystad. Sportvisserij Nederland is organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021. Klik hier voor al het laatste nieuws en meer informatie rondom dit wereldkampioenschap in eigen land.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.