Vooruitblik WK Dames: Mandy Swart

1586
13 aug 2021

Op het WK Dames in Lelystad – georganiseerd door Sportvisserij Nederland in het weekend van 21 en 22 augustus – doen Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven namens Nederland een gooi naar het goud. Vooruitblikkend op dit sportieve evenement stellen we de dames kort aan je voor. Vandaag: Mandy Swart.

Mandy Swart kan niet wachten tot het WK begint. “Als ik train doe ik dat met 100% inzet, maar in wedstrijden weet je toch altijd net even iets meer te geven. Het competitie-element zorgt voor wat extra motivatie.” Het strijdplan voor het WK ligt al klaar en is goeddeels gebaseerd op de ervaringen die de ploeg vorig jaar opdeed. “Toen hebben we op de geplande wedstrijddagen met de ploeg op het parcours gevist. Eerst probeerde iedereen wat anders, waarna we de beste aanpak collectief hebben ingezet. Dat pakte vrij aardig uit.”

“Voor het hoogst haalbare”

Swart stelt dat de vangsten op de Lage Vaart een poos geleden nog slecht waren, maar in de zomer altijd aantrekken. Daarom is komende week – tijdens de trainingen – pas écht het moment om onze vooraf bedachte tactiek aan een laatste test onderwerpen. Dat moet dan volgens haar resulteren in goud. “Als sportvrouw ga je altijd voor het hoogst haalbare en helemaal nu dit kampioenschap in eigen land plaatsvindt.”

Laatste nieuws

Mandy en haar teamgenoten zijn volgend weekend aan het werk te zien aan de Lage Vaart bij Lelystad. Sportvisserij Nederland is organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021. Klik hier [https://www.sportvisserijnederland.nl/wedstrijden/internationaal/wk-dames-2021/] voor al het laatste nieuws en meer informatie rondom dit wereldkampioenschap in eigen land.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide