Vuurdoop - wormenschaartje

1399
25 aug 2021

Officieel heet-ie de Double Blade Wormchopper, maar de term ‘wormenschaartje’ dekt de lading ook prima. Over dit vernuftige schaartje van witvismerk Cresta is bij de ontwikkeling goed nagedacht. Met dit handige item - dat we in de rubriek Vuurdoop van de september-editie van Hét VISblad bespreken - knip je dus in no time wormen, maden of mais fijn.

Wormen in kleinere stukjes ‘choppen’ om door je voer te mengen – het is waarschijnlijk niet het eerste waar je als recreatieve witvisser aan denkt. Tóch is deze handeling gemeengoed onder wedstrijdvissers. En dat heeft een reden: fijne stukjes worm maken je voer – in de korf of als voerbal – vele malen aantrekkelijker voor vis dan grotere, intacte wormen. Het sap en de geur die vrijkomen na het knippen, maken de stukjes worm extra attractief voor voorn, brasem, zeelt en alle andere wormenliefhebbers. Ook verzadig je de vis minder snel met kleinere voerdeeltjes.

Ook linkshandig

De Double Blade Wormchopper is bedacht en ontwikkeld door de internationale wedstrijdtoppers Arjan Klop en Luciën de Rade. Deze Cresta-mannen weten als geen ander op welke punten de bestaande wormenschaartjes konden worden verbeterd. Zo is het ergonomische
en symmetrische handvat van dit schaartje geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen (heel praktisch als je bedenkt dat naar schatting 10-15% van de mensen linkshandig is). Dankzij het harde ABS-kunststof handvat ontstaat een stevig geheel zonder speling. Dit komt de levensduur enorm ten goede.

Fijne kartels

Het schaartje bestaat uit vier compacte (niet te lange) snij bladen, waarmee het knippen makkelijker en sneller gaat. Deze verdikte bladen zijn voorzien van hele fijne kartels, waardoor je wormen en ander aas heel mooi in fijne stukjes snijdt (en niet meteen helemaal ‘tot moes’ fijnprakt). Voor een optimale aas- en voerpresentatie geniet een lekker opvallend kronkelend stukje worm immers de voorkeur. Dat het schaartje knalblauw is, maakt tot slot dat je hem niet zo snel verliest in het hoge gras langs de waterkant. Nog niet overtuigd? Check dan de productvideo op YouTube. Daarin krijg je nog meer tips – bijvoorbeeld om ook eens je maden te verknippen.

Doe mee en win!

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf Double Blade Wormchoppers die Cresta ter beschikking stelt. Hoe je meedoet aan deze nieuwe winactie? Stuur vóór 13 september een e-mail naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Cresta’ + je naam en adres. De winnaars worden bekend via onze Facebookpagina. Let op: deelname is alleen mogelijk voor VISblad-abonnees.


Bron: Hét VISblad september 2021 (rubriek: Vuurdoop).
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide