Training WK Dames van start

3963
16 aug 2021

Aan de Lage Vaart nabij Lelystad zijn vandaag de trainingen begonnen van het WK Zoetwatervissen voor Dames. De ploegen van de acht deelnemende landen trotseerden op de eerste dag het Hollandse 'zomerweer' in aanloop naar de twee wedstrijden van het komend weekend.

Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus gaan Spanje, Italië, Kroatië, Hongarije, België, Polen, Finland en gastland Nederland uitmaken wie zich de nieuwe wereldkampioen dobbervissen bij de dames mag noemen. Vanaf vandaag zijn de ploegen van deze landen vijf dagen lang in training om beter bekend te raken met de visserij en omstandigheden aan de Lage Vaart. De eerste dag van de oefensessies verliep vrij onstuimig met een straffe noordwestenwind en enkele stevige regenbuien. Desondanks werd er over het gehele parcours langs de Lage Vaart wel vis gevangen, al betrof dit voornamelijk kleine witvis en wat baarsjes. In aanloop naar het door Sportvisserij Nederland georganiseerde WK stellen we deze week de buitenlandse ploegen voor, te beginnen met regerend wereldkampioen Hongarije.

Titelverdediger Hongarije

De Hongaarse equipe is regerend wereldkampioen en verdedigt aan de Lage Vaart haar titel uit 2019 – vorig jaar kon het WK Dames geen doorgang vinden vanwege corona. In box 7 kijkt bondscoach Gábor Magyar rustig toe hoe zijn ploeg – bestaande uit Judith Farkas, Nikolett Gyulánszki, Aranka Kulcsár, Diana Walter-Barna en Hajnalka Kováxs – de eerste vissen boven water haalt. Van extra druk als titelverdediger is volgens de captain geen sprake. “Ook dit keer willen we uiteraard graag winnen, maar wij zijn niet de favoriet voor de titel. De voorbereiding was vanwege de onzekerheid of het WK dit jaar door corona wel door kon gaan nogal last-minute. Bovendien is de visserij hier wat verfijnder dan die in Hongarije: kleinere dobbers en haken dan dat we op onze thuiswateren gewend zijn.” Toch is zijn ploeg niet helemaal onbekend met de visserij aan de Lage Vaart. Zo maakte Magyar deel uit van de ploeg die hier brons won op het EK Zoetwatervissen voor heren in 2016 en pakte Walter Támas – zijn collega in de coaching van de Hongaarse dames – op dat toernooi individueel het goud. “Die informatie van toen komt nu zeker goed van pas”, zegt hij met een glimlach, “maar wat mij betreft zijn Nederland en Italië toch de grote kanshebbers.”

Het Hongaarse team in actie tijdens de eerste training aan de Lage Vaart.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.