WK Dames: 4e trainingsdag

1855
19 aug 2021

Ook vandaag hebben de acht deelnemende landen aan het WK Damesvissen 2021 weer volop gevist aan de Lage Vaart. Met de vierde trainingsdag achter de rug maken de vrouwen zich op voor de generale repetitie op vrijdag.

Met opnieuw regen werd vandaag de vierde training afgerond. De voorbereidingen aan de Lage Vaart bevinden zich in de laatste fase: de training van morgen geldt als de enige verplichte training van de week. Op zaterdag en zondag nemen de landen het ‘voor het echie’ tegen elkaar op. Toch begon de dag qua weersomstandigheden vrij redelijk. Met een temperatuurtje van rond de 19 graden en in eerste instantie wat bewolking werden de eerste vissen binnengehengeld. Ondanks veel voorn en baars werd er hier en daar ook brasem naar de kant gehaald.

Veel media-aandacht

Op de een-na-laatste trainingsdag waren ook verschillende landelijke media aanwezig. In programma's zoals het NOS journaal, het NOS Jeugdjournaal, RTL Nieuws en ook op Radio 538 en NPO Radio 1 kreeg het WK Dames aandacht.

Even voorstellen: Kroatië


Kroatië treedt aan met drie relatief jonge kandidaten, waarmee de gemiddelde leeftijd van de ploeg op 37 jaar komt. De deelnemers Natalija Zganec (26), Sara Strbad (21), Marijana Mutak (21), Ivona Majsec (47), Tatjana Stajduhar (52), Renata Ivezic (53) worden ondersteund en gecoacht door Dejan Majsec (50) en Drazen Stajduhar (53).
 
De Kroaten gaan het weekend van 21 en 22 augustus in met een zevende plaatst op de wereldranglijst van FIPS-ed. Op het laatste WK, dat gehouden werd in 2019, was Kroatië niet van de partij. Door de corona-omstandigheden telt het landenresultaat dit jaar niet mee voor de wereldranglijst.
 
Hoofdcoach Drazen Stajduhar over hoe de trainingsweek verloopt: “Gisteren ging het super goed. We trainden in box acht en vingen daar twee tot vijf en een halve kilo aan vis, met daarnaast in totaal vijf brasems tussen de 1 en 3,5 kilogram. Met de voorn- en baarsvangsten zijn we op dit moment nog niet tevreden, dus richten we onze pijlen op de grote vis.”

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide