Laatste training WK Dobbervissen Dames 2021

2893
20 aug 2021

Onder een klein zonnetje is vandaag de laatste training afgerond van het WK Damesvissen aan de Lage Vaart nabij Lelystad. Vlak voor het weekend waarin het moet gebeuren, grepen de landen hun kans om de puntjes op de i te zetten.

Met 20°C en een kleine bui hebben alle vrouwen hun allerlaatste oefenronde voltooid voor de officiële wedstrijd op 21 en 22 augustus. De focus van de landen gaat nu volledig op de wedstrijd van aankomend weekend. De deelnemers die meedoen zijn: Italië, Spanje, Hongarije, België, Finland, Kroatië, Polen en ons eigen Nederland.
 
Dat de concentratie erin zat was te merken aan het vrij stille parcours. De dames richtten zich volledig op het vissen om morgen en overmorgen het beste resultaat neer te zetten. Nadat vanochtend om 10:00 uur het startsein klonk was er over het algemeen weinig activiteit in het water, voorns namen later de overhand.

Het wedstrijdparcours

Aan de oever van de Lage Vaart ter hoogte van de Trekweg in Lelystad zitten de deelnemers op 15 meter afstand van elkaar, verdeeld over vijf vakken. In ieder vak zit acht deelnemers (één deelnemer per land). Achter de vakken bevindt zich een zone waarin alleen de deelnemers en de coach mogen komen. In de strook daarachter kunnen medewerkers, vrijwilligers en pers zich vrij bewegen.

Even voorstellen: Italië


 
De Italiaanse dames staan eerste op de officiële wereldranglijst van de internationale wedstrijdorganisatie FIPS-ed en dat zal na dit weekend niet veranderen: door de corona-omstandigheden telt het resultaat dit jaar niet mee voor de wereldranglijst. Daar waar Italië in 2014 nog eerste werd en vorig jaar tweede, presteerde het land in de tussenliggende jaren wisselvallig. Zowel in 2017 en 2018 werd het land twaalfde, de twee laagste Italiaanse rankings ooit.
   
Van het Italiaanse team – dat als een van de favorieten wordt gezien – zijn maar liefst vier vrouwen jonger dan 30 jaar. De deelnemers Federica Brilli (28), Elvira Cevenini (64), Eleonora la Morte (28), Anna Sgobbo (26), Silvina Turrini (56) en Martina Venuti (27) hebben samen een gemiddelde leeftijd van 38. Het team wordt geleid door captains Maurizio Fedeli en Gianmarco Ippoliti.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.