Start WK’s Dobbervissen Senioren en Kustvissen

2362
09 sep 2021

Aanstaand weekend starten het WK Dobbervissen Senioren 2021 en WK Kustvissen Dames/Heren 2021. Komende zaterdag 11 en zondag 12 september vormt de Mincio rivier in het Italiaanse Peschiera del Garda het strijdtoneel voor het WK Dobbervissen voor senioren. Het WK Kustvissen in het Franse La Tremblade start ook op 11 september, maar duurt een week.

Voor komend weekend wordt er op beide WK-locaties zomers weer verwacht. In Peschiera del Garda – dat ligt aan de zuidkant van het Gardameer – kan de Oranje equipe zich opmaken voor droog en zonnig weer bij een temperatuur van rond de 28°C. Voor La Tremblade – aan de Golf van Biskaje – staat met 24 graden, geregeld zon maar ook kans op wat neerslag typisch nazomerweer op de planning.

WK Dobbervissen Senioren (11 en 12 september)

Het Nederlandse team pakte in 2019 nog de zesde plek bij het 66e WK Dobbervissen Senioren aan het Danube-Tisa-Danube-kanaal in Servië. De absolute uitblinker in de ploeg van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven was destijds Jurgen Spierings met een tiende plek individueel. Door de corona-omstandigheden is het WK in 2020 niet doorgegaan. Team Holland bij het Dobbervissen Senioren bestaat dit jaar uit: Stefan Altena, Ramon Ansing, Nick Eestermans, Sjors Milder, Ramon Pasmans, Lucien de Rade, Jurgen Spierings en staat nogmaals onder leiding van Jan van Schendel en Stefan Verhoeven.


Jurgen Spierings met een mooie kopvoorn.


WK Kustvissen Dames/Heren (11 - 18 september)

In de laatste editie van het WK Kustvissen (2019, want editie 2020 ging vanwege corona niet door) wist ‘Team Holland’ in Zuid-Afrika geen medailles te veroveren. Het damesteam (12 landen in totaal) eindigde toen op de zesde plek, de heren (18 landen in totaal) werden vijfde. De hoogste individuele eindklassering was voor Christel Verhage-van Marion, die zesde werd. Frank Peene eindigde bij de heren individueel op de zevende plek.

In het Nederlandse team Kustvissen Heren 2021 zitten: Jeroen den Engelsman, Kees Gillissen, Michel Mosselman, Ruud van Noord, Frank Peene en Rob Punselie. Het team staat onder leiding van bondscoach Arthur van Tienen.

Bij het damesteam doen mee: Francis Danen, Heidi Leeuwis-Vogelesang, Linda van de Velde-van Iwaarden, Christel Verhage-van Marion, Elaine Vredenburg en Susan Stuijts. Hier is Marcel Noort de bondscoach.


Francis Danen van het damesteam in actie aan de Zuid-Afrikaanse kust


Maandag 13 september blikken we hier op onze website terug op het WK Dobbervissen voor senioren. Volledig op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Nederlandse teams? Volg dan onze Facebookpagina Wedstrijdvissennl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.