Cursus Controle Visdocumenten: schrijf je nu in!

2741
20 sep 2021

Heb jij een passie voor het controleren van visdocumenten op jouw verenigingswater en wil jij je als vrijwilliger en ambassadeur verder ontwikkelen samen met je controleteam? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Deze cursus is gratis voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen en Hengelsportfederaties aangesloten bij Sportvisserij Nederland. De cursus begint om 09.30 uur en zal om circa 16.30 uur eindigen. Meer informatie vind je hier.

Controle én advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus op locatie, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen. Je maakt tijdens de cursus kennis met de achtergronden van het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden Gebruik VISpas en je krijgt handvatten mee voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).

Rol als ambassadeur

Centraal leerpunt tijdens de praktijkgerichte cursus is om het controlemoment aan de waterkant prettig te laten verlopen, waarbij je vooral als gastheer van je vereniging optreedt. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser informeren en voorlichten over het stelsel van visdocumenten als (jeugd)VISpas en Jeugdvergunningen, Voorwaarden en achtergronden Gebruik VISpas, verenigingsvoorwaarden, gebruik VISplanner en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Data en locaties

Dit najaar zijn wij voornemens om de Cursussen Controle weer fysiek te organiseren op de onderstaande data en locaties verspreid over Nederland. De groepsgrootte is echter beperkt tot 15 personen, dus vol=vol. Indien de maatregelen rondom het COVID-19 weer worden aangescherpt en daarmee niet op locatie (fysiek) kan worden gegeven, dan worden de cursussen op dezelfde data, niet fysiek, maar online georganiseerd via Microsoft Teams.

Kijk hieronder voor de data om dit najaar nog deel te nemen aan de cursus.

•30 september 2021 te Nijmegen
•5 oktober 2021 te Gilze-Tilburg
•26 oktober 2021 te Stein-Urmond
•3 november 2021 te Almelo
•9 november 2021 te Assen
•1 december 2021 te Apeldoorn

Inschrijven

Heb je interesse? Schrijf je dan direct hier in. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het examen. Je kan dus direct aan de slag. Natuurlijk checken we of je namens je vereniging de Cursus Controle mag volgen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.