Hengelsport Westland aan kop in Nationale Teamcompetitie Kustvissen

2402
28 sep 2021

Hengelsport Westland heeft op zaterdag 25 september de eerste competitiewedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2021 gewonnen. Hierdoor gaan zij in het algemeen klassement aan kop. Strijdtoneel was het Noordzeestrand tussen Westkapelle en Domburg. Individueel won Marien Flipse van Team Nigtwish.

Met af en toe zon en een gemiddelde temperatuur van 18 °C was het mooi weer. Ook stond er op de wedstrijddag minder wind dan de trainingsdagen ervoor. Het vele vuil in het water kwam het vissen evenwel niet ten goede. De 110 deelnemers – verdeeld over 22 teams van 5 vissers – vingen niet veel vis maar wel wat, met name goudharder, zeebaars, bot, schar, goud dorade, schol, pitvis en pieterman.

Veel vuil

“Tijdens het trainen hadden wij al ontdekt dat de vis ver weg zat en dat we dus ver moesten vissen”, blikt Kees Westdorp, coach van Team Westland terug op de eerste wedstrijd. “Ook moesten we rekening houden met het vuil. Hoe verder je namelijk wil werpen, hoe dunner normaal gesproken de hoofdlijn die je gebruikt. Juist omdat er veel vuil in het water zat ging dat niet, want als je vuil op je lijn krijgt is de kans groter dat je lijn breekt. Dat was continu het risico. Ik denk dat wij hier op de juiste manier op hebben ingespeeld.”

Wilco Keur van het HS Oosterschelde & JNA Steigers-Zeevisteam met een goud dorade van 28 cm.

Goede voorbereiding

Westdorp noemt een hele reeks factoren die mee kunnen helpen om te winnen. “Verschillende aassoorten bij je hebben, de juiste onderlijnen en ervaring zijn natuurlijk van belang, maar wij hechten bij Team Westland ook sterk aan een goede voorbereiding. Twee dagen voor de wedstrijd steken we bijvoorbeeld zelf ons aas in de Oosterschelde en één dag trainen we flink. Tijdens dat trainen gebruiken we meerdere aassoorten om te ontdekken wat het beste werkt. Het is ook van belang dat je goed met elkaar afstemt hoe je gaat vissen. Soms pakt dat goed uit en soms niet, maar dit keer bracht onze aanpak de winst.”

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de 1e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2021.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.