Team Preston Innovations wint opnieuw Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen

2405
04 okt 2021

Team Preston Innovations heeft afgelopen weekend voor het tweede jaar op rij de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen gewonnen. Aan het Lateraalkanaal bij het Limburgse Horn, waar dit jaar de ontknoping plaatsvond, werd teamlid Arnout van de Stadt overtuigend individueel kampioen door alle wedstrijden te winnen – net als de eerste drie.

De vangsten aan het parcours waar vorig weekend ook al het TTC Dobbervissen plaatsvond, waren dit weekend redelijk met vooral op vrijdag hoge uitschieters. Individueel kampioen Arnout van de Stadt ving op zaterdag 15 kilo vis, waarmee hij een gapend gat sloeg met nummer twee Jan-Willen Nijkamp die 8,5 kilo ving. Op de zondag lagen de vangsten dichter bij elkaar. De omstandigheden weerspiegelden het seizoen: ondanks de constant aanwezige wind was de gevoelstemperatuur alle dagen goed te doen. Tijdens de laatste weging op zondag regende het hard, waardoor de competitie eindigde met een ‘douche’.

Bizar

“Door mijn zes individuele overwinningen dit jaar moest ik voor het eerst in mijn ‘carrière’ als slechtste resultaat een één afschrijven – een vrij bizarre ervaring”, blikt Van de Stadt daags na het wedstrijdweekend terug op zijn memorabele overwinning. Ik koos voor mijn tweede dag in Amsweer (tijdens het eerste competitieweekend, red.) omdat ik daar het laagste gewicht aan vis uit de hele reeks ving. Geen moeilijke keuze, maar bijzonder was het wel.”


Individueel kampioen Arnout (links) samen met zijn teamgenoot Danny van den Ende, die individueel derde werd.

Trainingsplek geloot

Van de Stadt trainde in de week voorafgaand aan het finaleweekend al drie dagen lang met zijn teamgenoten aan het Lateraalkanaal. Op de eerste wedstrijddag lootte hij de precies dezelfde plek waar hij de dag ervoor had getraind. “Dat was flink boffen natuurlijk. Met die laatste training had ik precies de juiste afstand voor die plek had uitgedokterd, waardoor ik op vrijdagochtend mijn visserij één op een kon doortrekken. Zo zat ik al snel goed in de vis. Op het eind van de dag wist ik wist zeker: dit kan niet meer stuk. Vervolgens lootte ik op zaterdag ook nog plek A2. Het zat me niet tegen.”


Arnout met twee prachtige windes uit het eerste wedstrijdweekend in Amsweer.

“Credits voor Marco en Danny”

Teamgenoot Marco Hofman – die dit jaar individueel vijfde werd – verdient volgens Van de Stadt flink wat credits omdat hij tijdens het trainen aan het Lateraalkanaal de juiste visafstand ontdekte. “De vis bleek veel dichterbij te liggen dan we dachten, op slechts twaalf á zestien meter uit de kant. In het eerste wedstrijdweekend was het ook al Marco die achterhaalde welk aas dat weekend het beste was.” Van de Stadt is eveneens vol lof over Danny van den Ende, de Benjamin van Team Preston Innovations die vorig jaar tweede werd en dit jaar derde. “Die komt er echt aan, let op mijn woorden.” Vier kampioenschappen in vier jaar tijd: het lijkt voorspelbaar te worden. Vindt Van de Stadt het nog wel leuk? “Reken maar, het is altijd leuk om te winnen. Die eerste plek, daar doe je het voor.”

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de vijfde Top Teamcompetitie Feedervissen 2021
Klik hier voor de volledige uitslagen van de zesde Top Teamcompetitie Feedervissen 2021, plus de eindstanden

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.