Vuurdoop - Lure loops

1956
25 okt 2021

Soms schuilt het vernuft in kleine dingen. Zoals bij de Freestyle Lure Loops van SPRO. Deze spiraalveertjes met een oogje verlengen de levensduur van je softbaits aanmerkelijk én vergroten je vangkansen.

Het vissen met weedless bevestigde softbaits – waarbij de speciale offset worm hook vrijwel geheel in de soft plastic verborgen zit – is de laatste jaren sterk in opkomst. Dat is niet zo vreemd, want je kunt het kunstaas met deze presentatie heel subtiel aanbieden – ook in wateren met flink wat plantengroei. Het nadeel van deze montage is evenwel dat de soft plastic vaak snel uitscheurt bij een aanbeet. Zodra de vis zich op de softbait stort, komt hier zoveel spanning op te staan dat deze doorgaans scheurt op het punt bij de kop waar de haak doorheen is geprikt en geregen.
 

Langere levensduur

Dit euvel heeft SPRO ondervangen met de Freestyle Lure Loops. Dit spiraalveertje is speciaal ontwikkeld voor de Gamakatsu 330 Worm haken. Het principe is even simpel als ingenieus: je draait de Lure Loop in de ‘neus’ van een softbait naar keuze, waarna je hem aan de haak lust en de punt hiervan zoals gebruikelijk bevestigt. Krijg je nu een aanbeet, dan schuift het ringetje van de Lure Loop. over de haak naar beneden. Zo scheurt de soft plastic niet uit en verleng je de levensduur van je kunstaas.Meer gemak en precisie

Bijkomend voordeel van je softbaits op deze manier bevestigen is dat het riggen hiervan een stuk gemakkelijker is. Je hoeft nu immers niet meer eerst te passen en meten waar de haak de softplastic precies in en uit moet. Bovendien blijft het kunstaas met slechts één direct contactpunt beter op de haak zitten. Ook de hook-up ratio is hoger: de inhaking gaat soepeler dankzij de schuivende ring. Hoewel de Lure Loop perfectpast op de Gamakatsu 330 Worm haak, kan dit RVS ringetje met een diameter van 3 mm ook op veel andere typen offset haken worden bevestigd.

Doe mee en win!

Abonnees maken kans op één van de vijf setjes Lure Loops. Meedoen? Stuur dan vóór 1 november een e-mail naar dit adres o.v.v. ‘Lure Loops’ + je naam en adres. De winnaars worden bekendgemaakt via Facebook.com/sportvisserijnl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.