Eerste Open Nationaal Kampioenschap Vijvervissen

2280
22 okt 2021

Afgelopen zaterdag werd onder de vlag van Sportvisserij Nederland het eerste ONK Vijvervissen gehouden in het Snakelake op de Berenkuil in Nijkerk. Na diverse voorselecties door alle zeven federaties waren er in totaal 43 vissers om een gooi te doen naar deze titel.

Na het welkomstwoord en een toelichting op het reglement volgde de altijd spannende loting, vaak een mede bepalende factor voor een goed resultaat. Om 10:00 uur klonk het startsein, de één wat meer tevreden met zijn stek dan de ander. Hier en daar werd een visje gevangen, maar de wedstrijd kwam moeizaam op gang. Het was de hele dag vrij bewolkt en pas aan het eind van de wedstrijd kwam het zonnetje door.

Winnaars

Eric van Otterloo – vooraf één van de grote favorieten – is kampioen geworden met een gewicht van 47,7 kg. Jan van der Lans werd knap tweede met 29,2 kg en als derde eindigde Jeroen van den Broek met 23 kg. De geldprijzen worden verdeeld onder de de eerste vijftien deelnemers in de einduitslag. Aan het verzoek om na afloop terug te komen naar de prijsuitreiking en om te applaudisseren voor de winnaars werd door bijna iedereen gehoor gegeven. Een prachtige dag welke resulteerde in een geweldig kampioenschap.Klik hier voor de volledige uitslag van het ONK Vijvervissen

Klik hier voor het fotoverslag van het ONK Vijvervissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.