Hét VISblad Online december (video)

2880
23 nov 2021

Heb jij de VISpas? Dan ontvang jij deze week het decembernummer van Hét VISblad: een speciale editie die gratis naar álle VISpashouders gaat. Naast de vaste rubrieken – met tal van interessante reportages – vind je in het middenkatern van dit magazine acht pagina’s met sportvisnieuws uit jouw eigen regio. Hieronder verklappen we alvast wat dit nummer zoal voor je in petto heeft.

In de videorubriek VISblad TV reist presentator Bard Borger af naar West-Friesland, waar snoekspecialist Edgar Snoek – what’s in a name – hem op sleeptouw neemt langs de sloten in en rond Anna Paulowna. Terwijl de mannen vele meters en worpen maken, legt de geboren Amsterdammer uit waarom hij al sinds zijn jeugd gek is op snoekvissen en wat de Vereniging Nederlandse Roofvissers (VNR) zoal doet. Tijdens het vissen strooit hij met praktische tips. Zal het de heren lukken om snoek voor de lens te krijgen? Check snel de video hieronder en lees voor meer tips ook het artikel op pagina’s 22 t/m 25 in het blad.


 

(T)rekken & vangen

Wedstrijdvisser Luciën de Rade (28) won in 2018 het WK Jeugd U25 en bewees zich dit jaar opnieuw op het WK Dobbervissen Senioren in Italië. Zijn grootste vis op dat kampioenschap, een karper van dik vier kilo, ving hij dankzij een handige elastiekmontage: de puller kit. Hoe jij ook aan de slag kan met dit stuk vernuft – dat meer grote vis op de kant brengt – lees je op pagina’s 36 t/m 39.


 

Goudhaantje in én op het water

Rogier Dorsman (22) is niet alleen in, maar ook óp het water een goudhaantje. Na zijn drie (!) gouden medailles bij het paralympisch zwemmen in Tokyo liet hij op de Nieuwe Merwede zien bijzonder goed met de verticaalhengel overweg te kunnen. Op pagina’s 40 t/m 43 blikken we met hem terug op zijn sportieve succes en blijkt hoe iemand met slechts 2% gezichtsvermogen toch kan ‘vissen op gevoel’.


 

Out of the box particles

Dat verandering van spijs doet eten, geldt zeker voor particles op wateren waar vooral met boilies wordt gevist. David Keller vindt dat karpervissers zichzelf én de vis tekortdoen door daarbij niet verder te kijken dan tijgernoten en maïs. Zijn favoriete alternatieven – inclusief bereidingswijze – lees je op pagina’s 44 t/m 47.

 

Veel meer leesplezier

Uiteraard lees je in deze editie van Hét VISblad nog veel meer artikelen en praktische vistips. Zo strooit Elaine Vredenburg (56) met tips voor schar en wijting, lees je in Onderzoek over de herintroductie van de zalm in de Roer en ‘spuugt’ columnist Klaas van der Eerden een verhaal over zeeziekte uit. Marco Kraal geeft een inkijkje in het nieuwe VIS TV-seizoen en projectleider Emiel Derks vertelt wat de loodvrij-campagne tot nu toe heeft opgeleverd. Veel leesplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een fraai welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.