Rob Punselie nieuwe bondscoach Kustvissen Heren

3159
23 nov 2021

Na een goed gesprek tussen Sportvisserij Nederland en Rob Punselie (58) over zijn ambities binnen het wedstrijdvissen is besloten dat hij per direct de nieuwe bondscoach wordt van de herenploeg bij het Kustvissen. Punselie neemt het stokje over van Arthur van Tienen.

Van Tienen, die al sinds 2013 bondscoach was en met zijn ploegen diverse successen mocht vieren, kreeg onlangs van de voorzitter van de FIPS-mer (de technische commissie van het FIPS) de vraag om zich kandidaat te stellen voor de commissie – een buitengewoon eervolle én invloedrijke functie binnen de internationale wedstrijdvisserij. Van Tienen ging daarop in en werd tijdens het afgelopen FIPS-congres met overmacht verkozen. Zijn functie als bondscoach van de ‘zoute’ herenploeg kwam daarmee vrij.

Dankbaar en vereerd

Punselie begint aan zijn nieuwe klus na een fraaie carrière als wedstrijdvisser van meer dan twintig jaar – zowel op het zoete als zoute water. De laatste tien jaar was hij onderdeel van verschillende interlandteams. Met Van Tienen als bondscoach won Punselie onder meer tweemaal brons en tweemaal zilver op diverse WK’s. “De kans om het roer van Arthur over te nemen, heb ik met beide handen aangegrepen. Ik voel me dankbaar en vereerd dat Sportvisserij Nederland mij deze belangrijke taak toevertrouwt en begin dit nieuwe avontuur vol enthousiasme”, aldus Punselie.

Bevlogen vervanger

Sportvisserij Nederland is eveneens verheugd met Punselie als nieuwe bondscoach. “Het is niet makkelijk om in de voetsporen van Arthur te treden, maar met Rob hebben we een kundige en bevlogen vervanger binnengehaald. We zijn heel blij dat hij zich aan Sportvisserij Nederland heeft verbonden”, aldus Piëtte van Hoorn, manager wedstrijden bij Sportvisserij Nederland. “Rob is al een poos een bekende van ons. Jarenlang viste hij internationaal en nu is hij klaar om zijn kennis en ervaring over te brengen. Bovendien heeft hij dezelfde ambities als wij: goud winnen.” Dat Van Tienen vertrekt is volgens Van Hoorn een verlies voor de Nederlandse hengelsport, maar zijn invloedrijke positie bij het FIPS-mer is ook een aanwinst. Persoonlijk is ze blij voor hem. “We gunnen Arthur deze geweldige stap van harte.”
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.