Winnaars INK Kustvissen 2021 bekend

1835
29 nov 2021

Aan een waterkoud Banjaardstrand nabij Domburg zijn afgelopen zaterdag de finales van het Individueel Nederland Kampioenschap (INK) Kustvissen 2021 gevist. Winnaar bij de dames werd Susan Stuijts, terwijl Maarten Bom (U25) en Daan Ranzijn (U16) bij de junioren het kampioenschap opeisten.

Omdat jonge deelnemers aan het initiële parcours bij Zoutelande veel vast zouden zitten, besloot organisator Sportvisserij Nederland uit te wijken naar het Banjaardstrand voor de finales. Hier was in de eerdere weken goed gevangen, onder meer door een aantal deelnemers. De verwachtingen waren zodoende hooggespannen.

Fysiek voordeel

Daan Ranzijn, winnaar in de categorie U16, stond zaterdag bij aanvang van de eerste wedstrijd nog derde in het algemeen klassement. De jongeling besefte dat hij alles moest geven om kans te maken op het kampioenschap. “Op de eerste twee wedstrijddagen waren de vangsten taai geweest en ook afgelopen zaterdag viel in dat opzicht tegen”, blikt hij terug. “Net als de meeste deelnemers ving ik vooral wijting en een enkele schar, maar mijn voordeel was dat we ver moesten werpen: als een van de oudsten binnen mijn categorie ben ik ook 
een van de grootste en sterkste deelnemers.”

Nu écht kampioen

Met zijn eerste plaats spoelt Daan het zure gevoel weg van het vorige kampioenschap, twee jaar geleden. “Toen won ik de competitie in eerste instantie ook, maar bleek de uitslag uiteindelijk niet te kloppen en werd ik alsnog tweede. Dat deze overwinning wél staat, is extra leuk omdat ik hiermee op de valreep alsnog de U16 aan mijn prijzenkast kan toevoegen. Vanaf volgend jaar zit ik bij de U21.”

Volledige uitslagen


< Klik hier voor de volledige uitslagen van het INK Kustvissen 2021, waaronder de wedstrijden van afgelopen zaterdag.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide