Vacature: bestuurslid Natuur en Water

2620
30 dec 2021

Sportvisserij Nederland is op zoek naar een bestuurslid Natuur en Water. Als lid van het bestuur werk je samen in een bestuur van elf mensen. De rol is het besturen van de vereniging, het bepalen van het beleid op hoofdlijnen, werkgever en klankbord voor de directie.

Voor de portefeuille Natuur en Water beschik je uiteraard over aantoonbare relevante kennis en ervaring op het brede gebied van Natuur en Water en heb je een landelijk netwerk. Het bestuurslid dat we zoeken, is daarnaast inventief, communicatief sterk en bereid om zijn of haar netwerk in te zetten voor Sportvisserij Nederland. Het is prettig als je bekend bent met onderzoek en advisering.

Klik hier voor het volledige profiel en meer informatie over reageren op deze vacature.


De bestuursfunctie Natuur en Water biedt een rol in een uitdagend maatschappelijk umfeld.

Zittingsduur van drie jaar 

Het bestuur van Sportvisserij Nederland bestaat uit een voorzitter, penningmeester, twee portefeuilleleden (Communicatie & Marketing en Natuur & Water) en zeven vertegenwoordigers van de regionale federaties. Het lidmaatschap van het bestuur kent een zittingsduur van drie jaar. Je kunt tweemaal worden herbenoemd. De directeur is eindverantwoordelijk voor de bureau-organisatie en voor de aansturing van de dienstverlening aan de leden.

Het bestuur vergadert circa tien maal per jaar in Bilthoven en is bezig met verschillende scenario’s om de hengelsportorganisatie toekomstbestendig, slagvaardig, daadkrachtig en efficiënt vorm te geven. De organisatie is in transitie. Hieraan ga je sterk bijdragen.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaten te benoemen op de ledenvergadering van maart 2022. Het (online) gesprek met wervingsbureau K+V zal plaatsvinden in week 4. De gesprekken bij Sportvisserij Nederland zullen daarna plaatsvinden in twee commissies.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan vragen we je om uiterlijk 23 januari via deze pagina te reageren. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-43873326).Aanbod

De bestuursfunctie Natuur en Water bij Sportvisserij Nederland betekent een prachtige rol waarin het gaat om de belangen van meer dan een miljoen sportvissers in een maatschappelijke, economische en ecologische setting. We hopen dat eenieder die geïnteresseerd, gemotiveerd en aantoonbaar gekwalificeerd is, reageert. De rol is bezoldigd, bestuursleden ontvangen een vaste onkostenvergoeding per jaar. Daarnaast worden reis- en verblijfkosten vergoed. Uiteraard wordt voldaan aan de Code Goed Sportbestuur van NOC*NSF.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.