Nieuwe website Vismigratierivier.nl live (video)

2282
12 jan 2022

Dankzij de komst van de Vismigratierivier – een vier kilometer lange slingerende rivier dwars door de Afsluitdijk – kunnen trekvissen binnenkort weer vrij heen en weer zwemmen tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Op de nieuwe website Vismigratierivier.nl vind je alle informatie over het project.

De Vismigratierivier is niet alleen een aanwinst voor vis en andere waternatuur, maar ook technisch gezien prestigieus: jaren denkwerk gingen vooraf aan het ontwerp van de eerste kunstmatige getijdenrivier ter wereld op de grens van zoet en zout water. Het resultaat is dat ondanks de open verbinding geen druppel zout water in het IJsselmeer terechtkomt, zodat dit meer als drinkwaterbron voor Nederland behouden blijft. Het initiatief voor de Vismigratierivier kwam onder meer van Sportvisserij Nederland.


Technische uitleg

Op de website van de Vismigratierivier is al het nieuws rond het project te volgen en lees je meer over het ontwerp ervan, de planning van het project én over het nut voor de visstand – waarvan uiteindelijk ook de sportvisser profiteert. In onderstaande video (die je ook op de website vindt) wordt de technische werking van de rivier haarfijn uitgelegd.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.