Sportvisserij Nederland stopt met internationaal bootvissen

1962
14 jan 2022

Overtuigd maar met pijn in het hart heeft Sportvisserij Nederland besloten om per 2022 geen nationale ploeg meer uit te zenden naar het WK bootvissen. Tegenvallende resultaten en een gebrek aan nieuwe aanwas vanuit de jeugd zijn de voornaamste redenen voor het besluit.

Alle passie en inzet van de relatief kleine groep bootvissers in ons land ten spijt, wist Nederland op internationale podia bij het bootvissen zelden of nooit hoge ogen te gooien. Daarbij ligt de aanwas van nieuwe bootvissers al jaren vrijwel stil waardoor het perspectief voor deze discipline nagenoeg ontbreekt.

Goed geëvalueerd

“Als zelfs een kundige en ervaren bondscoach als Henri Karremans geen progressie weet te boeken, dan ga je als bond eens goed evalueren”, licht manager Wedstrijden Piëtte van Hoorn het besluit van Sportvisserij Nederland toe. “We hebben naar verschillende aspecten van het bootvissen gekeken en dat overzicht naast ons beleid gelegd. De conclusie was dat het beter is het internationale component van deze discipline te schrappen, hoe pijnlijk dat besluit ook is. Om de kleine groep gepassioneerde bootvissers toch enigszins te bedienen zullen we wél jaarlijks een eendaags NK Bootvissen blijven organiseren.”

Nations Cup 2022

Sportvisserij Nederland zal in 2022 voor de laatste keer het daarvoor gekwalificeerde team naar de Nations Cup sturen onder aanvoering van Henri Karremans, die daarmee een laatste ‘podium’ en een waardig afscheid krijgt. Vanaf 2023 vaardigt de bond ook geen teams meer naar dit bootviskampioenschap af.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.