Corona update: versoepelingen onder voorwaarden

1277
17 jan 2022

Bij de persconferentie van 14 januari kondigde het kabinet versoepelingen omtrent het coronabeleid aan. Er is nu weer meer mogelijk voor diverse sectoren, maar daarbij gelden wel een aantal extra voorwaarden zoals aanscherping van de mondkapjesplicht.

Per 15 januari 2022 is voor sport, kunst- en cultuurbeoefening, contactberoepen, detailhandel en onderwijs weer meer mogelijk. Voor de sportvisser betekent dit in de praktijk dat de hengelsportzaken hun deuren weer mogen openen tot 17.00 uur ’s middags. Je kunt hier zonder afspraak terecht voor de aanschaf van hengelsportmateriaal, maar er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden, er geldt een bezoekersnorm, een mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen.

Wedstrijdsport

Iedereen mag weer wedstrijdvissen (van jong tot oud), wel is dit alleen toegestaan binnen de eigen hengelsportvereniging. Dit geldt ook voor trainingen. Er is geen beperking in de groepsgrootte bij sporten in de openbare ruimte. Publiek is niet toegestaan en voor verenigingen met een clubhuis geldt dat het clubhuis alleen open mag om eten en drinken af te halen.

Houd je tenslotte nog steeds aan de basisregels: was vaak en goed je handen, houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten (laat je direct testen) en zorg voor voldoende frisse lucht. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide