Hét VISblad Online februari (video)

2131
25 jan 2022

Terwijl de dagen alweer langer worden en daarmee ook de vistijd toeneemt, ploft bij abonnees van Hét VISblad deze week het gloednieuwe februarinummer op de mat. Dat je ook bij de huidige temperaturen nog uitstekend karper kunt vangen, blijkt wel uit de winterse ‘schub’ op de cover.

In de nieuwe VISblad TV gaat presentator Joran Bal op pad met William van Tongerlo (46), die aan het begrip baarspeuteren een moderne en geheel eigen invulling geeft. Gewapend met slechts een lichte spinhengel, voerbak en zak wormen struint hij de oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal af naar molshopen én baars. Zal hij erin slagen om met wormen een paar mooie kanaalrovers te vangen? En hoe zit dat eigenlijk met die molshopen?

Bekijk voor het antwoord snel onderstaande video en lees voor meer tips het bijbehorende artikel op pagina’s 22 t/m 27 in het blad.


 

Kleine karper, groot plezier

‘Witvissen’ op karpertjes met een lichte feederhengel en een ‘method’ voerkorf is een leuke en sportieve manier om de koude winterdagen door te komen. Gerrit Assink (24) laat aan een stadswater in Ede zijn winterse aanpak zien. Je leest deze reportage op pagina’s 28 t/m 33.‘Vergeten’ streetfishing-steden

Wie bij streetfishing direct aan de usual suspects zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht denkt, vergeet even dat Nederland ook heel wat kleine en middelgrote plaatsen kent die zich perfect voor deze visserij lenen. Op pagina’s 40 t/m 45 zoomen we in op Zaandam, Sneek, Gorinchem, Arnhem, Woerden en Deventer.De diepte in bij Dishoek

Diep water is ‘s winters vaak een pre om bij daglicht wijting te kunnen vangen. Voor de kust van het Zeeuwse Walcheren ligt de diepe vaargeul Oostgat binnen werpbereik. Erik Hollestelle (24) toont bij het strand van Dishoek de do’s & don’ts van deze visserij ‘over het randje’. Je leest erover op pagina’s 46 t/m 51.Veel meer leesplezier

Zoals elke maand vind je ook in dit nummer van Hét VISblad nog veel meer verhalen en praktische tips rond onze hobby. Zo lees je in Wist je dat? hoe en waarom vissen geluiden maken, en duiken we verderop in het blad in de migratie van de gevlekte gladde haai. ‘Rig master’ Ton Hogenkamp (53) geeft tekst en uitleg over zijn zes favoriete karperrigs en Tamme Smit van Sportvisserij Fryslân vertelt over het beheer van VISparels in zijn provincie. Veel lees- en visplezier!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s sportvisnieuws- en reportages – inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.