Nieuwe Veldgids Controle Visdocumenten

3494
08 feb 2022

De Veldgids controle Visdocumenten is geactualiseerd en waar nodig uitgebreid. De achtste druk geeft inzicht in de belangrijkste visserijregelgeving, welke schriftelijke toestemmingen zijn wettelijke vereist en wat de verdere bevoegdheden zijn van opsporingsambtenaren op het gebied van controle en handhaving van de Visserijwet 1963.

Voorwaarde voor een efficiënte sportvisserijcontrole is dat zowel controleurs van hengelsportfederaties- en verenigingen, politiediensten en buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa) over voldoende kennis beschikken van de regelgeving en toestemmingen rond de sportvisserij.
In deze Veldgids worden daarom onder meer de belangrijkste visserijregelgeving en de Algemene Voorwaarden voor het gebruik van de (Kleine)VISpas in woord en beeld weergegeven. Welke (tijdelijke) visdocumenten zijn wettelijke vereist en onder welke voorwaarden mag er worden gevist? Verder bevat de gids specifieke informatie over de definitie vis, vissen, hengel, peur, beschermde vissoorten, toegestane en gesloten tijden voor aassoorten, minimummaten en de gesloten tijden voor vissoorten.

Downloaden of bestellen

De Veldgids Controle Visdocumenten is als PDF te downloaden. Fysieke exemplaren zijn gratis te bestellen via de secretaris van de hengelsportvereniging bij de coördinatoren Controle & Handhaving van de regionale hengelsportfederaties.

Ondersteunende apps: VISplanner en VISsengids


Voor het herkennen van vissoorten en het toepassen van de visserijregelgeving en Voorwaarden Gebruik VISpas, is de gratis VISsengids app (inclusief VISsenscanner) een onmisbaar hulpmiddel. Waar mag worden gevist en onder welke voorwaarden, is te vinden in de gratis VISplanner app . Beide app’s zijn gratis te downloaden via de diverse webwinkels.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.