Hét VISblad Online april (video)

2666
22 mrt 2022

Dat het officieel lente is, zie je niet alleen buiten maar lees je ook terug in het aprilnummer van Hét VISblad – de editie die vanaf vandaag bij abonnees op de deurmat valt. Op de kleurrijke cover zoekt een struinende sportvisser zijn weg tussen de krokussen langs de waterkant.

In de nieuwe VISblad TV schuift presentator Joran Bal aan bij fanatiek witvisser Sjaak IJdo (55). Aan de Boonervliet bij Maassluis laat de hengelsportwinkelier zien hoe en waarom hij graag met imitatie-aasjes vist. Daar waar Sjaak besluit de vaste stok ter hand te nemen, kiest Joran voor de feederhengel. Beide heren vissen uitsluitend met nepmaden en -wormen op de haak. Zal het ze lukken de blankvoorns en brasems met dit kleur- en geurrijke ‘kunstaas’ te foppen?

Bekijk voor het antwoord de video hieronder en lees voor nog meer tips het artikel op pagina’s 8 t/m 12 in het magazine.

 Klassieker in een nieuw jasje

Lang voordat de boilie zijn intrede deed, visten karpervissers al met deeg. Floris Warmenhoven (41) doet dat anno 2022 nog steeds graag, op zijn favoriete stekken tussen de glastuinbouw van het Westland. Echter niet met het deeg op de haak, maar aan de hair gemonteerd. Op pagina’s 28 t/m 33 laat de Hagenees zien hoe hij daarbij precies te werk gaat en wat zijn ‘geheime deegrecept’ is.Snoek onder de loep

Snoek zwemt in vrijwel elke Nederlandse sloot ‘om de hoek’, maar blijft een vis die bij velen tot de verbeelding spreekt. Niet gek, gezien zijn bek vol scherpe tanden én de – soms sterke – verhalen over verdwenen watervogels en aangevallen zwemmers. In het artikel op pagina’s 40 t/m 43 zetten we interessante snoekweetjes voor je op een rijtje.Penvissen op zeelt ‘koude stijl’

Zeelt is twaalf maanden per jaar te vangen, maar in het vroege voorjaar is het vissen op Tinca tinca echt nog iets voor doorzetters. Op pagina’s 44 t/m 48 volgen we fanatiek penvisser Olav Peters (54) als hij zijn dobber begin februari laat zakken in het koude water van de polders in de Alblasserwaard.Veel meer leesplezier

Uiteraard heeft deze nieuwe editie nog veel meer sportvisnieuws en –reportages voor je in petto. Zo lees je in de Bijvangst alles over de blonde grondel en vertelt vrijwilliger Bart van Iterson wat hij zo mooi vindt aan visserijkundig onderzoek. In de zeevisrubriek staan we stil bij de evolutie van ‘de strandhengel’ en op het Oostvoornse Meer neemt vliegvisser Calvin Coolen je mee in zijn wadende visserij. Klaas van der Eerden vertelt in zijn column waarom hij tijdens het vissen liefst zo weinig mogelijk naar zijn fishfinder staart. Dit en meer in het aprilnummer van Hét VISblad!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.