Vuurdoop: onthaakmat

2219
21 apr 2022

Afmetingen van 98 bij 60 cm en 3 cm dik, maar in opgerolde toestand juist bijzonder compact – en mooi gunstig geprijsd. Dat is de XS Unhooking Mat Lite van Strategy in een notendop.

Zoals te lezen is in de ‘Gedragscode welzijn vis’ – zie o.a. de gratis VISplanner app – wordt je als sportvisser geacht om met zorg en respect met de vis om te gaan. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Anno 2022 mag een goede onthaakmat dus niet ontbreken in je visuitrusting. Daarom bespreken we in deze editie de XS Unhooking Mat Lite van Strategy – een handige mat die prima voldoet aan de hedendaagse normen van fish care.
 

900 Gram

Deze onthaakmat is allereerst groot zat – ook een dikke 30-ponds karper past hier prima op. De 100% waterdichte PVC-coating is bovendien beter voor de slijmlaag van de vis en zorgt er daarnaast voor dat mat extra snel droogt als-ie nat is geweest. En zodra je vangst weer zwemt? Dan vouw je de zijkanten met de vieze kant naar binnen en rol je de mat – dankzij de flexibele vulling en dubbele klittenband – in luttele seconden weer op tot een zeer compact pakketje dat slechts 900 gram weegt.

Dat is trouwens bijzonder licht voor zo’n grote mat. Met de karabijnhaak hang je hem dan ook gemakkelijk weg aan je tas, fiets of foudraal en struin je vervolgens weer vrolijk verder.


Betaalbaar

Het karpermerk Strategy is onderdeel van Spro en heeft als uitgangspunt om zeer degelijke, doch goed betaalbare materialen op de markt te brengen. Met € 31,50 is de prijskwaliteitverhouding van de XS Unhooking Mat Lite inderdaad dik in orde.

Anders gezegd: met zowel het geringe transportformaat als de bescheiden kosten heb je als rechtgeaard sportvisser echt geen argument meer om niét dat extra stukje visveiligheid te bieden. Of dat nou gaat om karper, snoek of elke andere vangst die te groot is om even snel vanuit de losse pols te onthaken.

Gezien voor € 31,50 bij Fauna Hengelsport: hengelsportfauna.nl.
Meer info: strategycarp.com

Doe mee en win

Abonnees van Hét VISblad maken kans op één van de vijf weggeefexemplaren. Meedoen? Mail dan vóór 16 mei naar Hét VISblad
o.v.v. ‘Strategy’ + je naam en adres. De winnaars worden bekend via Facebook.com/sportvisserijnl.

Kortingsdagen Fauna Hengelsport

Alle VISblad-abonnees lezen in de mei-editie een mooie advertentie van Fauna Hengelsport: 15% korting op het hele assortiment. Deze actie is geldig van 22 t/m 24 april. Helaas krijgt een groot deel van onze abonnees het blad pas na 24 april in de bus. Daarom wijzen we bij deze onze lezers alsnog graag op deze mooie actie!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.