Zet je ook in voor een VISparel in jouw wijk!

2239
04 mei 2022

Sportvissen moet voor iedereen in onze samenleving mogelijk blijven, ook voor kwetsbare groepen. Daarom hebben we ons tot doel gesteld om in iedere wijk en elk dorp een VISparel te realiseren: een goed toegankelijk en bevisbaar water met een goede kans op een leuke vangst.

De sportvisserij wil actief met het water in de bebouwde kom aan de slag vanwege de maatschappelijke functie hiervan. Samen met de gemeente en het waterschap kan de lokale hengelsportvereniging zo’n ‘VISparel’ in de wijk creëren.

Cruijff Courts

Je zou deze VISparels het kunnen zien als de 'trapveldjes’ of ‘Cruijff Courts’ van de sportvisserij. Het goede nieuws is dat in ons geval het water er vaak al ligt. Het hoeft alleen maar goed toegankelijk en bevisbaar te worden gemaakt. Soms moet er ook iets aan de visstand worden verbeterd. Deskundig advies vanuit Sportvisserij Nederland en de regionale hengelsportfederatie zorgt dat dit goed gebeurt.

Geschikte wateren voor een VISparel

De ultieme potentiële VISparel is een afgesloten water in de wijk, waar kinderen veilig kunnen leren vissen. Het is een plek waar alle wijkbewoners, dus ook ouderen en minder validen een visstek aan het water kunnen vinden. En waar je samen met je kind kunt genieten van een mooi stukje waternatuur in de wijk.

Direct aan de slag?

Zie jij kansen om in jouw wijk of dorp een VISparel te realiseren? Kijk eens op de website www.visparel.nl en meld je snel aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact op met jouw hengelsportvereniging. Hopelijk kunnen we er dan samen iets moois van maken!
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.