Arjan Stelwage wint NK Bootvissen 2022

2123
26 apr 2022

Vijftien fanatieke bootvissers stapten afgelopen zondag bij Neeltje Jans aan boord van de Maatje om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap Bootvissen. Het werd een winderige editie met stevige golven, opgezweept door de straffe noordoostenwind.

Schipper Johan Hoogerwerf had de boot heerlijk stabiel met de neus in de golven gelegd zodat de wind het vissen nauwelijks belemmerde. Wel bleek de vis door de noordoostenwind van slag, waardoor het ronduit sprokkelen was voor een aantal visjes. Naarmate de dag vorderde ging de vangst weliswaar iets vooruit, maar het hield niet over. Arjan Stelwage trok uiteindelijk aan het langste eind en kroonde zich zo verdiend tot Nederlands Kampioen.

Zeebaarzen

In de eerste twee periodes wist Mark van Wanrooij aan stuurboord telkens de winst op te strijken. Pieter Bink nam de eerste periode aan bakboord voor zijn rekening. Arjan zette vervolgens zijn opmars in en pakte ook een eerste sectorplaats. In de tweede en laatste periode viel het aantal gevangen zeebaarzen op en wie zo’n vis wist te vangen, kon een mooi puntenaantal bijschrijven. Ook Arjan ving er één en dat kwam hem goed uit. Mark kon pas in het slot van de wedstrijd wat vis vangen. Dat bleek net te weinig voor een hoge notering en daarmee greep hij ook naast het kampioenschap. Arjan wist de meeste vissen te vangen.

 
Erik van Schilt met een mooie bot.

Top tien

Louis van Bommel, Piet Buijk, Lennart Fokke, Henri Karremans en Sjaak Verburg leverden een verwoede strijd om de derde plaats en het was Sjaak die uiteindelijk aan het langste eind trok. Henri werd vierde, Piet vijfde, Lennard zesde en Louis zevende. De top tien werd vol gemaakt door John Soederhuijsen, Berend Ravestein en Frank van Schilt – een terechte uitslag en zeker een Nederlands Kampioenschap waardig podium.

Voorlopig eremetaal

Terug aan wal was de uitslag al opgemaakt en werden de winnaars gehuldigd. De officiële borden en medailles zullen in het najaar op het Topsportgala van Sportvisserij Nederland worden uitgereikt, maar de organisatie had voor het fotomoment op de boot alvast gezorgd voor voorlopig eremetaal. Zo kijken we terug op een kampioenschap waar deelnemers, organisatie én Sportvisserij Nederland trots op kunnen zijn.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.