Winnaars Nederlands Kampioenschap Karpervissen bekend

2934
29 apr 2022

Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap Karpervissen gevist. Bij de heren kroonden Danny van Logchem en Pascal Flink zich met nét geen 55 kilo tot de nieuwe kampioenen, bij de dames trokken Jessica van Elleswijk en Sabine Groenhof (53,6 kilo) aan het langste eind.

Bij de heren, die in Groningen hun twee en laatste wedstrijd visten, begonnen Danny van Logchem & Pascal Flink en Jesse Feuerriegel & Paul Breedveld de wedstrijd met een voorsprong die was opgebouwd in de eerste wedstrijd. Na de loting om 11.00 uur werden de stekken ingericht en bepaalden de vijf deelnemende teams hun strijdplan, waarna om 13.00 uur het startsignaal klonk. Om half vier volgde de eerste aanbeet en even later gleed bij Pascal en Danny een schubkarper een schubkarper van 11,78 kilo in het net.

Beslissende vangst

Hierna volgde een spannende strijd waarbij de teams om en om fraaie vissen vingen en de koppositie in het tussenklassement regelmatig van elkaar overnamen. Tot laat in de ochtend maakte vrijwel iedereen nog kans op eremetaal. Met een laatste beslissende vangst om net voor elven verstevigden Danny en Pascal hun eerste plek, die ze vasthielden tot het eindsignaal. Zij mogen zich nu dus een jaar lang Nederlands Kampioen Karpervissen noemen.

Bijzondere wedstrijd

Bij de dames zag een trotse bondscoach Lizette Beunders een bijzondere wedstrijd. “De dames hebben geschiedenis geschreven want ze visten het allereerste Nederlands Kampioenschap Karpervissen voor dames ooit. Ook bij ons was de spanning tot het laatste moment om te snijden, waarbij elke vis het verschil kon maken. De nummers twee en drie waren streden tot het eind om hun plek, maar de nummer één was wel al vroeg duidelijk en Jessica en Sabine zijn dan ook de terechte kampioenen. Onze dank gaat uit naar de gastvrijheid en perfecte verzorging van AHV Vislust in Almelo.”

Vooruitblik WK’s

Nu het Nederlands Kampioenschap erop zit, is ook bekend welke karpervissers ons land op de aanstaande WK’s gaan vertegenwoordigen. Bondscoach Lizette Beunders neemt de volgende acht dames mee naar het strijdtoneel in Engeland:

Anoek Bonnet
Bianca Venema
Franka Gorter
Iris Hermse
Jessica van Elleswijk
Kelly van der Laan
Sabine Groenhof
Sandra Kool

"Inmiddels meer ervaren"

“We gaan voor een plek in de top vijf en liefst natuurlijk voor eremetaal, maar je moet wel realistisch zijn: er doen meerdere ijzersterke landen mee”, aldus Beunders. “Frankrijk is een titelkandidaat en Engeland traint zelfs al drie jaar lang op wedstrijdbasis, nota op het WK-water in Oxford (op ongeveer een uur rijden van Londen, red.). We zijn inmiddels wel veel meer ervaren dan op het eerste WK in Frankrijk van 2019. En het blijft vissen, dus wie weet.”

Heren-team

Bij de heren kwam bondscoach Rob Delgijer tot de volgende lijst met namen voor het WK in Hongarije:

Paul Breedveld
Jesse Feuerriegel
Pascal Flink
Danny van Logchem
Gerrit Gooijert
Sander Kuipers
Jan Steen (reserve)
Maikel Jacobs (reserve)

"Niveau flink gestegen"

“Ik schat onze kansen hoog in omdat de Nederlandse mannen vistechnisch erg sterk zijn en hun niveau flink is gestegen dankzij het vele trainen gedurende de laatste jaren. Ook is de organisatie rond het WK nog beter en professioneler geregeld dan voorheen,” aldus Delgijer.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.