Save the date: Vier Wereldvismigratiedag op de Afsluitdijk

1626
12 mei 2022

Op zaterdag 21 mei vanaf 12.00 uur is het weer Wereldvismigratiedag op de Afsluitdijk. Over de hele wereld zijn er ruim 200 evenementen om aandacht te vragen voor het lot van trekvissen. Bij het Afsluitdijk Wadden Center kun je die dag van alles beleven. Ook Sportvisserij Nederland doet mee.

Speur de vissen bij elkaar die straks door de Vismigratierivier zwemmen, laat je schminken als een vis of verf je eigen trekvis. Rond 16.00 uur maken gedeputeerden Avine Fokkens-Kelder (provincie Fryslân) en Cees Loggen (provincie Noord-Holland) via een livestream de Nederlandse winnaars bekend van de internationale Visvlaggenwedstrijd onder basisscholen. Het wordt een gezellige dag voor de hele familie in het Afsluitdijk Wadden Center. De entree is gratis!

Activiteiten (12.00 – 16.00 uur)

De Vismigratierivier gaat vissen helpen te migreren tussen Waddenzee en IJsselmeer. Natuurlijk gaan er straks miljoenen vissen door de Vismigratierivier. We hebben 12 vissen geselecteerd die bijzonder veel baat zullen hebben van de vrije doorgang tussen zoet en zout. Aan de hand van diverse opdrachten leer je ze allemaal kennen. Aan het eind wacht een leuke verrassing. Er is nog veel meer: bekijk door een VR-bril hoe een vis de Vismigratierivier straks ervaart. Voor de échte vissen onder ons: je kunt je laten schminken tot één van de 12 kenmerkende vissen. Je kunt ook je eigen trekvis beschilderen.

Break Free Visvlaggenwedstrijd (16.00 – 18.00)

Kinderen van over de hele wereld konden meedoen aan de Break Free Visvlaggenwedstrijd. Door een vlag te maken van hun favoriete trekvis vragen zij aandacht voor de zwemroutes van trekvissen.
Rond 16.00 uur maakt een jury via een livestream vanuit verschillende landen de winnaars bekend. De Nederlandse jury doet dit vanuit het Afsluitdijk Wadden Center, samen met gedeputeerden Avine Fokkens-Kelder (Fryslân) en Cees Loggen (Noord-Holland).

  • Wanneer: Zaterdag 21 mei vanaf 12.00 uur. Om 16.00 uur uitreiking Break Free Visvlaggenwedstrijd.
  • Locatie: Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.