Trotten op IJsselvoorn in eerste aflevering VIS TV XL 2022 (video)

1479
12 mei 2022

Ben jij komende zondagochtend niet zélf aan de waterkant te vinden met je hengel? Stem je tv dan om 09:30 uur af op RTL 7 voor de start van het nieuwe seizoen van VIS TV XL. In de eerste aflevering gaat het vizier onder meer op grote voorn aan de IJssel.

Presentator Tamme Smit reist voor zijn eerste reportage af naar de IJssel, waar witvis-expert Peter Urscheler als gids optreedt en – storm en regen trotserend – laat zien hoe hij trottend grote voorns belaagt. Liselot van Elsen maakt haar debuut als VIS TV XL- presentator in gesprek met Peter Paul Scholllema, aquatisch ecoloog bij Waterschap Hunze en Aa’s. Hij vertelt over een grootschalig vismigratie-onderzoek in het stroomgebied van de Hunze, waarvoor de trekroutes van vissen met zendertjes worden gevolgd. Een beroepsvisser laat Liselot zien hoe hij zijn fuiken leegt met vissen voor het onderzoek.

Check hieronder alvast de trailer van deze aflevering:


 

Loodvrij op karper

Presentator Daniël Weijers brengt een bezoek aan fanatiek karpervisser Gerrit Hannink, die laat zien hoe hij eigenhandig loodvrije werpgewichten maakt. Samen met zijn zoon én met Daniël trekt hij vervolgens naar het water in een poging een mooie karper te vangen. Zullen de mannen in hun missie slagen?

Je ziet het aanstaande zondag 15 mei om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 start op 15 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.