Hét VISblad Online juni (video)

1578
24 mei 2022

Nu de zomer steeds dichterbij komt en de dagen al bijna op zijn langst zijn, ploft bij de abonnees vanaf vandaag het juninummer van Hét VISblad op de mat. Zoals de cover laat zien, is dit ook een uitgelezen periode voor het kunstaasvissen op zeebaars.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV trekt ook presentator Bard Borger naar het zoute, maar dan met het oog op bot. Aan de Friese kust vist hij een dagje mee met Bas Hollander, die 43 jaar geleden aan de Waddenzee werd geboren en laat zien hoe hij daar op grote ‘voorjaarsbotten’ vist. We verklappen alvast dat beide heren goed vangen en dat de vangst niet alleen uit bot bestaat. Benieuwd welke soorten er voor de lens verschijnen? Bekijk dan snel de video hieronder en lees voor meer tips bij deze visserij vooral ook het artikel op pagina 6 t/m 10 van het blad.
 


Vlokvissen in breder perspectief

Met de zomer in aantocht staat ook het vlokvisseizoen weer voor de deur. Dat je met een broodpluim op de haak niet alleen in de warme maanden maar ook de rest van het jaar aardig potten kan breken, laat Marcel de Ruyter (44) zien op pagina 40 t/m 44.Oppervlakte-alternatieven

Brood is ook populair voor het oppervlaktevissen op karper, maar naast de bekende broodkorst en hondenbrokken zijn er nog veel meer aassoorten die je drijvend kunt presenteren. Oppervlaktecracks Boudewijn Margadant en Robert de Wilt laten op pagina 34 t/m 39 hun favorieten zien.Praktijktest: de Cup-rig

Dat het vernuft soms in de eenvoud zit, geldt ook voor de Cup-rig: een siliconen ‘ringetje’ dat je als een parachute tussen je werpgewicht – vaak een jigkop – en je soft bait klemt. Wat doet dit met de actie van het kunstaas en vallen de rovers ervoor? De redactie van Hét VISblad noteerde haar eigen bevindingen op pagina 28 t/m 32.Veel meer leesplezier

Zoals elke maand bevat ook dit nummer van Hét VISblad nog veel meer sportvisnieuws, -tips en -verhalen. In de rubriek Wist je dat? lees je op pagina 3 over de ansjovis, het visje dat de meeste mensen alleen als zoute pizza-topping kennen. In VISpas Hotspots zoomen we in op de IJssel bij Deventer en Peter Jansen (64) vertelt wat hij zo waardeert aan zijn vrijwilligerswerk bij H.S.V. Heksenberg uit Heerlen. In de zeevisrubriek vissen we vanaf de zeepier, terwijl Klaas van der Eerden weer zijn maandelijkse column met je deelt. Bondscoach Sander Groenenboom (23) schetst op de wedstrijdpagina’s de belangrijkste trends op streetfishing-gebied. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad en zou je dit magazine wel élke maand willen ontvangen? Voor slechts € 12,95 krijg je maandelijks (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf een eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.