Ridder Bertus Rozemeijer

2332
25 mei 2022

Sinds 26 april heeft de hengelsport er een heuse ridder bij. Tijdens de lintjesregen van 2022 is Bertus Rozemeijer door de burgemeester van het Friese Oosterwolde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze bijzondere onderscheiding ontving Rozemeijer voor zijn inzet voor de (sportvissende) samenleving. In een halve eeuw tijd schreef hij maar liefst dertien boeken over het vissen op roofvis – met de nadruk op snoek – en publiceerde hij meer dan 1.000 (!) artikelen over zijn favoriete vissoort. Zijn werk wordt gekenmerkt door een nuchtere, humoristische én praktische kijk op het snoekvissen. Verder is Rozemeijer bekend van zijn optredens in VIS TV. Daarin fungeerde hij regelmatig als gids voor de presentatoren zodat er een ‘groenjas’ voor de camera kwam. Het is dan ook niet vreemd dat hij tot zijn pensionering eind vorig jaar een van de meest gevraagde visgidsen van het Volkerak was. Bovendien heeft hij als lid van een visstandbeheercommissie een substantiële bijdrage geleverd aan het verbeteren van de visstand en het verduurzamen van de visserij. Ook heeft Rozemeijer zich altijd ingezet voor de vissende jeugd. Niet alleen als snoekspecialist tijdens jeugdviskampen, maar ook als vrijwilliger voor de stichtingen ‘Doe een Wens’ en ‘Opkikker’.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.