Team Tinca Tinca behoudt koppositie in Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022

1906
30 mei 2022

Aan een drukbevaren Prinses Margrietkanaal bij het Groningse Spannenburg heeft Team Tinca Tinca afgelopen weekend haar koppositie in de Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022 behouden. Met een totale vangst van nét geen 124 kilo visten zij in twee dagen de minste punten bij elkaar (84).

De 65 deelnemers – verdeeld over dertien teams van elk vijf personen – kregen de vis dit weekend niet zomaar in het net. Op enkele uitschieters na waren de vangsten beide dagen matig, waarbij de fikse wind vooral op zaterdag een extra uitdaging bleek. De zondag begon rustig met een klein zonnetje, waarna de wind toch weer aantrok. Qua regen bleef de ‘schade’ beperkt tot wat regendruppels op zondag.

Zware leem en dobberkeuze

“Het gebruik van zware leem was dit weekend cruciaal om het voer aan de grond te houden”, schetst Ramon Pasmans van Team Tinca Tinca de strijd met wind en scheepvaart van afgelopen weekend. “We varieerden ook constant met onze dobbers – zowel qua model als draaggewicht – om de aasaanbieding optimaal te krijgen. Van een andere wedstrijd aan hetzelfde water een week eerder hadden we al geleerd dat het een taaie visserij ging worden. Daardoor was het ook domweg zaak om vier uur heel geconcentreerd te vissen en élke beet te verzilveren. De einduitslag kwam echt op enkele vissen aan.”

 
De fikse wind en lichte regen op zondag maakten het dit weekend fris aan de waterkant.

Resterend programma

Na de twee wedstrijden van het afgelopen weekend is de Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022 alweer tot twee derde gevorderd. De laatste twee wedstrijden van de competitie worden gevist op zaterdag 24 en zondag 25 september aan het Lateraalkanaal in Limburg.

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de 3e en 4e Top Teamcompetitie Dobbervissen 2022.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.