Turbo Team aan kop in Evezet TopTeamCompetitie Dames + U20

1262
13 jun 2022

Aan een zonnig Prinses Margriet Kanaal bij het Friese Spannenburg zijn afgelopen weekend de eerste twee wedstrijden van de Evezet TopTeamCompetitie Dames + U20 gevist. Na een eerste en tweede plaats gaat Turbo Team met 22 punten aan kop in het klassement.

Met een zwakke tot matige wind en een mix van wolken en zon was het op zaterdag goed toeven aan het parcours aan de Kanaelsdyk. Op de zondag trok de wind wat aan waardoor de 52 deelnemers – bestaande uit dertien teams van elk vier personen – iets harder moesten werken om scherp te vissen. Met een totaal van 17670 gram werd Turbo Team op zaterdag eerste, om op zondag met 19675 gram als tweede te eindigen. Daarmee gaan zij nu met 22 punten aan kop in het klassement. Het Evezet Jeugdteam staat tweede (27 punten) Sportvisserij Limburg (30 punten) derde.

Aasgedrag en beten lezen

“De visserij was dit weekend bij vlagen moeizaam en compleet anders dan vorig jaar”, blikt drievoudig wereldkampioene Anja Groot van Turbo Team daags na het weekend terug op de start van de competitie. “Van wedstrijden aan ditzelfde parcours in de afgelopen weken wisten we al dat de vangsten beduidend minder waren. Daardoor was met nóg meer anders zaak om juist tijdens de aasmomenten scherp te zijn en nauwgezet het aasgedrag en de beten te lezen. Een iets te vroeg gecupt balletje voer kon de beet al verstoren.”

Safe vissen

Groot legt uit dat de wedstrijdvakken onderling flink verschilden qua vangsten, met wisselende aasmomenten en hoofdzakelijk grote of juist kleinere vis. Als aanpak koos haar team voor een ‘bedje’ van voer met veel leem en daar bovenop gecupt aas. “Door de flinke scheepvaart was het ook zaak om veel te blijven wisselen qua haakaas en dobbergewicht – in ons geval zo tussen 1,5 en 4 gram. Zowel voorafgaand als tijdens de wedstrijd hielden we elkaar steeds van onze bevindingen op de hoogte en bij tegenvallende vangsten in een vak besloten we om safe te vissen. Die aanpak heeft zich dit weekend opnieuw bewezen.”

Resterend programma

Met de eerste wedstrijden achter de rug is de Evezet TopTeamCompetitie Dobbervissen Dames + U20 alweer halverwege. De laatste twee wedstrijden van de competitie vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van wedstrijden 1 en 2 van de Evezet TopTeam Competitie Dames + U20, inclusief de tussenstand.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.