Soortenjagen op zee in VIS TV XL (video)

1527
14 jun 2022

Het vangen van zoveel mogelijk zeevissoorten staan komend weekend centraal in VIS TV XL. In de vijfde aflevering van het seizoen – te zien op zondagochtend 09:30 uur op RTL 7 – gaan de presentatoren ook bij een karperdokter langs.

Presentatoren Thom en Pieter gaan met een boot de Noordzee op vissen vervolgens op veel verschillende plekken – variërend van zandbodems tot wrakken. Om zoveel mogelijk zeevissoorten te vangen variëren ze ook met het haakaas en visdiepte. Liselot gaat op pad met Mark Kouwenhoven van het calamiteitenteam van Sportvisserij Oost Nederland. Na een melding van vissen in nood door droogte rijden ze naar de uiterwaarden, waar Liselot helpt om de benarde vissen te vangen en over te zetten naar de IJssel.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Karperdokter

Presentator Tamme gaat langs bij dé karperdokter van Nederland: Mark Breedveld. De twee nemen een kijkje bij Mark thuis – waar hij werkt aan karperonderzoek en bijzondere kois in een vijver houdt – en gaan vervolgens vissen aan één van de vijvers waar Mark als karperdokter heeft gewerkt. Zal het ze lukken om een exemplaar te vangen?
 
Je ziet het aanstaande zondag 12 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 startte op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.