Nachtvissen met de NachtVIStoestemming

2883
17 jun 2022

Nu de nachten korter en warmer worden, breken ook de mooiste maanden voor het nachtvissen (van twee uur na zonsondergang tot één uur voor zonsopkomst) aan. Dat kan echter niet overal en er zijn vrijwel altijd strikte regels aan verbonden. Nachtvissen mag bovendien alleen met de landelijke NachtVIStoestemming, die je voor €10,- bestelt via www.VISpas.nl.

Check de VISplanner! De NachtVIStoestemming is alleen geldig op wateren die in de VISplanner of in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren zijn voorzien van een ‘maantje’. In wateren zónder dit symbool is nachtvissen niet toegestaan of alleen met een aanvullende toestemming van de visrechthebbende hengelsportvereniging of federatie. Soms hebben leden van een vereniging geen extra toestemming voor nachtvissen nodig.

Check vóór je gaat vissen altijd de VISplanner-app om te zien welke nachtvisvoorwaarden bij het betreffende water gelden. Dit geldt ook voor het gebruik van een schuilmiddel. De wateren waar dit is toegestaan zijn in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren voorzien van een ‘tentje’. Ontbreekt dit symbool, check dan de Algemene Plaatselijke Verordening voor de regels.

Opruimen

Net als overdag geldt bij het nachtvissen de uitdrukkelijke oproep om je stek altijd schoon achter te laten. Neem desnoods ook rommel van anderen mee volgens het principe van Vang5, maak geen lawaai en schijn niet onnodig met (groot) licht om overlast voor omwonenden te voorkomen. Gebruik een poepschep als je je behoefte moet doen en toiletten ontbreken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.