Rosetta Kooistra nieuwe directeur Sportvisserij Nederland

5886
01 sep 2022

Rosetta Kooistra (54) is door het bestuur benoemd tot nieuwe directeur van Sportvisserij Nederland. Zij start per 1 september en is de vervanger van Joop Bongers, die op 1 juli afscheid nam als directeur.

De selectiecommissie was unaniem in de beslissing om Rosetta Kooistra voor te dragen als nieuwe directeur van Sportvisserij Nederland – na de KNVB de grootste sportbond van Nederland. Haar benoeming volgde na intensieve gesprekken met meerdere zeer gekwalificeerde kandidaten. Kooistra beschikt over veel ervaring in het publiek domein en het opereren in de dynamiek van een verenigingsstructuur. Daarnaast heeft Kooistra diverse leidinggevende en bestuurlijke functies bekleed.


Rosetta Kooistra is per 1 september de nieuwe directeur van Sportvisserij Nederland.

Veel ervaring


In het verleden was Kooistra o.a. actief als directeur bij FNV Bouw, Stichting SBI en Adviesbureau Wissenraet Van Spaendonck. Ook heeft zij de voorzittersfunctie bekleed bij werkgeversorganisatie FNV en FNV Formaat en was ze werkzaam bij KNGF. Rosetta Kooistra studeerde Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft zij nog diverse postacademische opleidingen gedaan op het gebied van verandermanagement, verenigingsmanagement en mindfulness.


Vol vertrouwen


Kooistra over haar benoeming: “Ik ben positief verrast door het brede speelveld waarin Sportvisserij Nederland zich beweegt en dat maakt me nog enthousiaster. Ik sta te popelen om kennis te maken met de organisatie en haar bestuurlijke lagen.”

Vertrekkend directeur Joop Bongers heeft het volste vertrouwen in zijn opvolgster: “Ik sluit een prachtige periode van mijn leven af, waarin ik heb mogen bouwen aan een vereniging met een steeds groeiend ledental. Een organisatie die zich al decennialang inzet voor professionalisering en vermaatschappelijking van de sportvisserij en een goede visstand. De ervaring en expertise die Rosetta meebrengt passen naadloos bij de uitdagingen waar de georganiseerde sportvisserij nu voor staat. Ik geef het stokje dan ook vol vertrouwen door.”

Joop Bongers
Directeur Joop Bongers stopte per 1 juli als directeur van Sportvisserij Nederland

Gezond en krachtig


Joop Bongers – die na bijna 22 jaar directeurschap bij Sportvisserij Nederland en haar voorganger, de NVVS het stokje overdraagt – laat een gezonde en krachtige organisatie achter. Voorzitter van Sportvisserij Nederland Marjan van Kampen: “Joop heeft de organisatie onder zijn bewind tot grote hoogte gebracht. We bedanken hem voor zijn onvermoeibare inzet voor onze sport en de wijze waarop hij al die jaren leiding heeft gegeven aan ons kantoor. Het officiële afscheid van Joop Bongers vond op 1 juli plaats.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.