Struinend op Limburgse riviervissen in VIS TV XL

1668
25 aug 2022

In de zevende aflevering van VIS TV XL – die komende zondagochtend om 09:30 uur wordt herhaald op RTL 7 – vist presentator Thom Beentjes op Limburgse riviervissen, bezoekt Jan Willem Weijers buitenbeurs Meerval Mania en gaat Tamme Smit op stap met een beroepsvisser.

Thom laat zich door lokale expert Ruben Veetman op sleeptouw nemen langs de Roer en Swalm, met kopvoorn en barbeel als targets. Middels de ‘Hit & Run’-techniek – waarbij elke stek hooguit een kwartier de tijd krijgt – beleven de heren het prachtige Limburgse landschap optimaal. Maar werkt de vis ook mee? Je ziet het in deze aflevering. LET OP: in deze uitzending wordt vermeld dat er voor de Swalm weekvergunningen worden uitgegeven. Dit klopt echter niet: voor dit Limburgse riviertje zijn alleen jaarvergunningen verkrijgbaar.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:


 

Beroepsvisser én sportvisser

Tamme gaat aan het Tjeukemeer aan boord bij beroepsvisser Pascal Sannes, om eerst met fuiken en daarna met de hengel op snoekbaars te vissen. Pascal is in zijn vrije tijd namelijk ook fanatiek roofvisser. Al vissend ontdekt Tamme wat Pascal drijft in zijn beroep en krijgt hij een kijkje in de wereld van de jonge beroepsvisser.

Kijken dus: aanstaande zondag 3 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 startte op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.