Afscheid directeur Joop Bongers (video)

2707
07 jul 2022

Op vrijdag 1 juli vond in Burgers’ Zoo een groot hengelsportfeest plaats. Dit om de groei van het aantal bij Sportvisserij Nederland aangesloten sportvissers te vieren én om afscheid te nemen van vertrekkend directeur Joop Bongers.

Het ochtend- en middagprogramma was speciaal voor bestuurders, medewerkers en vrijwilligers van hengelsportverenigingen en -federaties opgezet. Na een algemeen welkomstwoord van presentator Sjoerd van Ramshorst gaf dr. Nand Sibbing een presentatie over vissen, zowel in het algemeen als over die in Burgers’ Zoo in het bijzonder.

Check de video hieronder:Daarna speelde Marco Kraal een deel van zijn theatervoorstelling VIS en lanceerde Onno Terlouw de nieuwe promotiecampagne 'Haal de visser in je naar boven'. Aansluitend konden de bezoekers de informatiemarkt bezoeken, presentaties volgen of de film Nederland Onder Water bekijken (inclusief een kijkje achter de schermen met regisseur en onderwaterfilmer Arthur de Bruin). Dit eerste gedeelte werd afgesloten met een prijsuitreiking waarbij de aanwezige verenigingen een bezoek van Marco Kraal, Daniël Weijers of de VISvrouwen konden winnen.

In het tweede deel stond het afscheid van Joop Bongers centraal. Na 37 jaar in de georganiseerde sportvisserij werkzaam te zijn geweest – waarvan 22 jaar als directeur, eerst van de Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederaties en later van Sportvisserij Nederland – gaat hij met pensioen. Diverse sprekers luidden hem daarbij feestelijk uit, waaronder Marjan van Kampen (voorzitter Sportvisserij Nederland), Marc van den Tweel (directeur van NOC*NSF), Nol Sweep (voormalig voorzitter Sportvisserij Nederland) en Carol van Eert (burgemeester van Rheden).

Die laatste had nog een verrassing in petto, want voor zijn jarenlange verdiensten voor de hengelsport werd Bongers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Om het feest helemaal compleet te maken spelde Marjan van Kampen de vertrekkend directeur ook nog de gouden erespeld van Sportvisserij Nederland op en benoemde ze Joop Bongers tot erelid.

     

    

     

     

     
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.