Hét VISblad Online augustus (video)

2622
19 jul 2022

Het is volop zomer als de nieuwe editie van Hét VISblad vanaf vandaag bij de abonnees in de bus valt. Nu de ochtend- en avonduren favoriet zijn om te gaan vissen, kun je de ‘verloren’ uurtjes daartussen mooi vullen met het doorspitten van het augustusnummer. Daarin vind je weer volop inspiratie en ideeën voor tal van visserijen.

Het oppervlaktevissen op karper is een hele spannende en uitdagende visserij. Serge Sonneveldt doet dit al sinds zijn jeugd fanatiek en heeft mettertijd zo zijn eigen aanpak en speciale foefjes ontwikkeld – bijvoorbeeld de combinatie van de bruine broodkorst en hondenbrokken. Presentator Robert de Wilt ging met hem op pad naar een parkwater bij Den Hoorn om de oppervlakte af te struinen en Serge’s tips & trucs te achterhalen. Benieuwd naar hoe dit kat-en-muis-spelletje is afgelopen? Check dan snel de onderstaande video en lees zeker ook het artikel op pagina 8 t/m 13 in het magazine!
Record snoekbaars

Op 30 maart 2021 ving Andre Gießing op het Hollands Diep een snoekbaars van maar liefst 106 cm – deze fantastische vis siert de cover van dit blad. Nadat de dit voorjaar ingediende recordclaim recentelijk werd goedgekeurd, doken we direct in het verhaal achter deze unieke en spectaculaire vangst. Het relaas dat we aan de hand van Andre en zijn vismaat Bernd optekenden bewijst dat deze recordvis absoluut geen gelukstreffer was. Alle ins & outs van dit nieuwe BNRZ-record snoekbaars lees je op pagina 28 t/m 33.Creatief kustvissen

In plaats van op één paard te wedden spreidt Michael Jaquet juist zijn kansen als hij richting zee gaat. Hij kiest niet voor één vissoort of -techniek, maar houdt alle opties open en bepaalt pas als hij aan het water staat wat hij gaat doen. Deze bijzonder multifunctionele aanpak vraagt om wat flexibiliteit, maar maakt de kustvisserij wel zeer gevarieerd en interessant. Hoe de creatieve Schouwenaar precies te werk gaat en wat zijn keuzes bepaalt lees je op pagina 46 t/m 51.Feederen op het wijd

Waar de meeste feedervissers zich doorgaans richten op vaarten en kanalen, zet Ronnie van de Burgt zijn plateau het liefst aan een grote rivierplas neer. De favoriete stekken van de Brabander zijn de plassen die grenzen aan de Maas. We zochten Ronnie op aan het ‘Gat van Wamel’ om zijn aanpak op groot water in de praktijk te zien. Alle tips en trucs van deze doorgewinterde feedervisser lees je in het artikel op pagina 34 t/m 39.Veel meer leesplezier

Uiteraard bevat deze editie van Hét VISblad nog veel meer sportvisnieuws en -achtergronden. In de rubriek Wist je dat? zoomen we in op de grote modderkruiper, de Hoge Vaart staat centraal In de VISpas Hotspots en doe-het-zelver Gerrit Hannink laat zien hoe je loodvrije werpgewichten voor het karpervissen kunt maken. In zijn column omschrijft Klaas van der Eerden de ultieme vismaat en Henny Wiekenkamp schittert in de rubriek In de schijnwerpers waarin we vrijwilligers in het zonnetje zetten. Veel lees- en visplezier gewenst!


Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad en zou je dit magazine wel élke maanden willen ontvangen? Voor slechts € 12,95 krijg je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.