Team Maver Zammataro wereldkampioen dobbervissen clubteams!

3604
25 jul 2022

Op het wereldkampioenschap dobbervissen voor clubteams in België heeft Team Maver Zammataro knap het goud veroverd. Aan het kanaal Brussel-Charleroi was de Nederlandse ploeg afgelopen weekend de sterkste ploeg in een deelnemersveld van 33 teams uit twintig landen – waaronder topteams uit Italië, Engeland en Hongarije.

Op zaterdag schoot Team Maver Zammataro uit de startblokken met een knappe tweede plaats in het tussenklassement. Met 16 punten moest de Nederlandse equipe alleen ASD Lenza Emiliana Tubertini uit Italië voor zich dulden (13 pnt). “Na een lastige trainingsweek – waarin het puzzelen was om dit onvoorspelbare water te doorgronden – hadden we bij de eerste wedstrijd een topdag”, blikt coach Patrick Mulder terug. “De tactiek die we met de ploeg in de oefensessies hadden uitgedokterd pakte buitengewoon goed uit.”

Focus op drie soorten

Die tactiek bestond eruit om te focussen op drie vissoorten: zwartbekgrondel, voorn en brasem. Mulder: “We startten de wedstrijd met vlak onder de kant vissen op zwartbekgrondels. Dat leverde in de trainingen altijd flink vis op. Werkte dat niet, dan zouden we overschakelen naar voorn op 9,5 meter of naar brasem op 13 meter.” Deze aanpak wierp zijn vruchten af, want er werden flink wat grondels gevangen. Zo noteerde Bert Aufderhaar in totaal 311 vissen en wist Nick Eestermans maar liefst 340 vissen te vangen – het grootste aantal van het hele deelnemersveld. “Samen met de mooie uitslagen van onze teamleden in de andere vakken (onder meer door enkele brasems) was dit goed voor een tweede plek in het klassement.”

Voorbereidingen voor de wedstrijd op het WK Dobbervissen voor clubs in België.

Scherp en ijzersterk

Deze goede uitgangspositie was echter nog geen garantie voor succes op dag twee, want het gat tussen de koploper en het als zesde geklasseerde team bedroeg slechts twaalf punten. Met veel ploegen zo dicht bij elkaar zou een kleine uitglijder al funest kunnen zijn. Toch ging Team Maver Zammataro vrij ontspannen de tweede wedstrijd in. “Dat de gekozen tactiek goed werkte gaf vertrouwen”, licht Mulder toe. “Bovendien zagen we qua omstandigheden geen enkele aanleiding om daar grote wijzigingen in aan te brengen. Gewoon er opnieuw vol voor gaan en dan maar zien hoever we zouden komen.” Door aan de strategie vast te houden en wederom scherp en ijzersterk te vissen wist Team Maver Zammataro ook op zondag flink potten te breken. Met 17 punten werd een uitzonderlijk goed resultaat neergezet. De 33 punten in totaal bleken voldoende om andere topteams achter zich te houden en beslag te leggen op de eerste plaats.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.