Hét VISblad Online september (video)

5546
23 aug 2022

Deze week valt het septembernummer van Hét VISblad bij de abonnees in de bus – een editie vol inspiratie voor de nazomer. Want na een nogal warme, en vooral kurkdroge periode breken er met september betere visomstandigheden aan. We blikken vooruit naar wat je in dit nieuwe nummer allemaal kunt verwachten.

We beginnen met de VISblad TV. Deze maand is dat een extra bijzondere: presentator Joran Bal reist af naar de slikken van de Oosterschelde voor een potje ‘rogvissen’ met Robbert Kok. Die heeft zich namelijk gespecialiseerd in deze bijzondere visserij die hij omschrijft als ‘high risk, high reward’. Voor wat extra kans op actie en vis mikt hij daarom met de tweede hengel ook op zeebaars. Benieuwd hoe het hem tijdens de opnames aan de slikplaten van de Oosterschelde – die met hoogwater onderlopen – is vergaan? Check dan gauw deze nieuwe aflevering met dik 18 minuten kijkplezier:Geïnspireerd geraakt? Lees voor meer tips – én duidelijke illustraties van Robbert’s rog-montage – dan zeker ook het zes pagina’s tellende artikel in het magazine. En onthoud: het rogvissen is ook de komende maand nog goed mogelijk langs de Oosterschelde.

‘Old soldiers never die’

Wie dacht dat Ed Stoop (70 jaar inmiddels) na te zijn gestopt met VIS TV ook zijn hengels aan de wilgen zou hangen, heeft het goed mis. De Hagenees vist sinds hij ruim vier jaar geleden met pensioen ging meer dan ooit: zo’n vier à vijf dagen per week en dan vooral met de vaste hengel op karper. We zochten de voormalig viscoryfee op aan de waterkant en noteerden in de witvisrubriek zijn tips voor deze actieve en leuke visserij.'Braasemmermeerval'

Zo’n drie jaar geleden raakten Jurian van de Graaf en Sjaak van der Spek besmet met het meervalvirus. Na een periode van fanatiek bootvissen op de rivieren rondom Rotterdam, hebben de vismaten hun werkterrein afgelopen jaar verbreed naar de Braassemermeer – en niet zonder succes. In de roofvisrubriek zoomen we in op hun succesvolle bellyboat-aanpak op dit water. Dat staat garant voor zes pagina’s aan praktische tips over aas, techniek, materiaal, stek en pelagisch vissen.Nog veel meer

Deze nieuwe editie van Hét VISblad heeft trouwens nog veel meer voor je in petto. Zo gingen we in Leeuwarden op pad met de ‘karpervissende zangeres’ Ilonca van de Ven – wat haar trouwens een plek op de cover opleverde. In de zeevisrubriek vertellen Pieter Beelen en Orhan Adolfse je alles wat je moet weten voor een avondje succesvol tongvissen op het Noordzeekanaal. Ook hebben we weer eens een toffe vliegvisreportage: aan de sloten rond Aalsmeer laat Ruud Peters hoe spannend en succesvol het is om karpers met de vliegenlat en een zalmeitje aan te werpen. En dan hebben we hier nog niet eens alle rubrieken besproken. Kortom: veel lees- en visplezier!


Met de vlieg op karper: je leest er alles over in de nieuwe editie van Hét VISblad!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 krijg je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.