Geerlings, Gommans en Joosten winnen ONK Junioren

1858
29 aug 2022

Afgelopen zaterdag werd aan de Lage Vaart bij Lelystad het Open Nederlands Kampioenschap in de categorieën U15, U20 en U25 gevist. Na de weging werden Finnley Geerlings (U15), Stefan Gommans (U20) en Dirk Joosten (U25) tot Nederlands kampioenen gekroond.


Bij de jongste categorie U15 werd het een tweestrijd tussen Job van de Bos en Finnley Geerlings. Met een eindgewicht van 3.175 gram ging Finnley er uiteindelijk met de winst vandoor. Het verschil met zijn achtervolger was slechts 175 gram. Op ruime afstand eindigde Stan Dekkers als derde. De 17 deelnemers bij de U15 hadden zich, net als in de andere categorieën, via federatieve selectiewedstrijden voor deze eindstrijd gekwalificeerd.


Het podium van de U15-categorie bij het ONK Junioren 2022.

Uitslag U20 & U25

In een deelnemersveld van 36 vissers zaten ook bij de U20-categorie de nummers een en twee dicht bij elkaar. Stefan Gommans nam plaats in vak B en won zijn vak met 4.835 gram. Tommie Gisberts zat nagenoeg midden in vak A en ving daar knap 4.655 gram bij elkaar. Het podium werd compleet gemaakt door Dylan Dams.

Het podium van de U20-categorie. 

De verschillen bij de categorie U25 waren wat ruimer. Dirk Joosten won overtuigend zijn vak met 12.425 gram in een deelnemersveld van 22 vissers.


Bij de U25 pakte Dirk Joosten de 1e plek vandoor, gevolgd door Yannick Besseling (2) en Roy Vaanholt (3).

Staartplek

“Om te beginnen moet je natuurlijk het geluk hebben dat je een goede loting hebt”, blikt Joosten terug op zijn staartplek. “Ik ben gestart met een voerplek op vijf tot zes meter – vooral gericht op kleine vis – met daarnaast een tweede plek op volle lengte. Die zou ik dan later kunnen bevissen, in de hoop op bonusvissen zoals brasem.” In tegenstelling tot de andere deelnemers viel de Limburger al vanaf minuut een goed in de beet met afwisselend voorn en baars.

Grote brasem

Joosten: “Na ruim twee uur zat ik al op ruim 3,5 kilo. Op dat moment werden ook links in mijn vak de eerste brasems gevangen, voor mij het signaal naar de verre voerplek over te schakelen. Dat leverde al binnen tien minuten een grote brasem op, gevolgd door nog twee mooie exemplaren.” Met name dankzij zijn uitstekende start verwees de kersverse Nederlands kampioen concurrent Yannick Besseling (7.440 gram) naar een tweede plek. Roy Vaanholt eindigde met 6.190 gram en dat leverde hem het brons op.

Blijf altijd volledig op de hoogte van het laatste wedstrijdnieuws via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' van Sportvisserij Nederland.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.