HSV De Karper wint ONK Teams

1885
30 aug 2022

Zondag 28 augustus werd aan de Lage Vaart het Open Nederlands Kampioenschap Teams gevist. Door zich volledig te focussen op de vangst van kleine vis wist HSV De Karper de winst binnen te slepen. Team Maver Zammataro en team HSV Leudal eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

In totaal namen twaalf teams van ieder vijf vissers plaats aan het parcours bij Lelystad. De vijftallen kwalificeerden zich middels federatieve selectiewedstrijden voor dit ONK. Met drie vakoverwinningen, een derde en vijfde plaats behaalden Noël Gulpen, Stefan Hooyman, Ramon Pasmans, Denis Secula en Audrey Secula slechts 11 punten – ruim voldoende om de overige teams achter zich te houden.


Voorbereiding

“Ter voorbereiding waren we al een dag eerder present. Toen werd het ONK Junioren op hetzelfde parcours gevist en zo konden we al een eerste indruk krijgen van de visserij aan de Lage Vaart”, legt Ramon Pasmans uit. “We zagen dat in vier van de vijf vakken de vangst van brasem uitbleef. Zodoende wisten we dat om kans te maken op de titel we ons het beste konden richten op kleine vis.”

 
Ramon Pasmans - hier in actie tijdens het EK Dobbervissen 2022 - won met HSV de Karper het ONK Teams.

Voornvisserij

Waar de tegenstanders veelal nog één van hun voerplekken aanvoerden met een bonusbrasem in het achterhoofd, werden drie lijnen door team HSV De Karper specifiek voor kleine vis aangevoerd. “Op 6 meter voerden we grond met stukjes wormen voor de baars. Op 10 en 13 meter was de aanpak identiek: een voorngericht lokvoer met muggenlarven als belangrijkst los aas. In vergelijking met een brasemgerichte aanpak – waar het voer een aanzienlijk deel grond bevat ter verschraling – lokte onze voermix wel de voorns aan en nog belangrijker: ze bleven ook op stek hangen.”

Subtiele aanpak

Ondanks dat de vijf winnaars dezelfde voertactiek hanteerden was per sector een andere vistechniek noodzakelijk. Pasmans: “In mijn vak bestond de vangst voornamelijk uit voorns van 50 gram per stuk. Die ving ik met een haakje 18. In een ander vak was een nog subtielere aanpak met haakjes 22 en 24 nodig om meer dan 200 stuks aan visjes van 12 gram per stuk te vangen.”

Strijd om zilver

Zonder een enkele brasem te hebben gevangen resulteerde deze aanpak in een gezamenlijk vangstgewicht van 23.710 gram. De strijd om het zilver en brons was ongemeend spannend. Met 26 punten en 13.685 gram eindigde Team Maver Zammataro op een tweede plaats. Daarmee had deze ploeg slechts één punt voorsprong op HSV Leudal, dat in totaal 12.865 gram ving.


Klik hier voor de volledige uitslag van het Open Nederlandse Kampioenschap voor Teams.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.