Edwin Timmer wint Finale ONK Feedervissen

1553
06 sep 2022

Afgelopen zondag werd aan het Noordhollandsch Kanaal de finale van de Finale Open Nationaal Kampioenschap Feedervissen gevist. Edwin Timmer ging met de winst aan de haal, geflankeerd door Maickel Takens op de tweede plaats en Gert Kikkert op brons.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Finale ONK Feedervissen 2022.

Het parcours voor de 96 vissers was uitgezet bij West-Graftdijk. De deelnemers hadden zich via federatieve selectiewedstrijden geplaats voor deze eindstrijd aan dit befaamde viswater in Noord-Holland. Vanaf 10:30 uur streden de mannen gedurende vijf uur om de titel.

ZWAAR AANVOEREN

Edwin Timmer had staartplek 19 geloot in vak E. “Uiteraard was ik blij met de loting en mijn stek. Een staartplek is absoluut een voordeel, maar dan moet je het allemaal nog wel laten zien. Vanuit het verleden wist ik dat je op dit steknummer normaal gesproken kortbij goed vis kan vangen”, licht Timmer toe. “Ik besloot de stek op 12 meter zwaar aan te voeren. Bij aanvang ging er 2,5 liter voer in: een 50:50 mix van voer en leem, aangevuld met casters, wormenstukjes en vers-de-vase.”
Na het aanvoeren besloot de Groninger, die al twee keer derde werd op het ONK Feeder, eerst aan de overzijde van het kanaal zijn geluk te proberen. Dit leverde hem in de eerste drie kwartier al vier kleinere vissen op.

NA 20 SECONDEN…

“Na 45 minuten besloot ik mijn grote voerplek op 12 meter te bevissen. Al na 20 seconden liep mijn feedertop krom. Vanaf dat moment ving ik met regelmaat brasems van tussen de 1 en 1,5 kg. Een worm op de haak was het meest effectief vandaag. Ongeveer 1,5 uur voor het eindsignaal viel de stroming weg. Vanaf dat moment werden de beten ook minder en ving ik nog maar een enkel visje. Gelukkig had ik toen al behoorlijk wat vis gevangen.”

PLEK TWEE EN DRIE

Met een 29.625 gram wist Timmer overtuigend zijn sector te winnen. De drievoudig wereldkampioen van het WK Feedervissen Teams/Clubs sprak van een voorspoedige wedstrijd.
Ook Maickel Takens trok bij de loting een staartnummer in vak A. Zijn vangstgewicht van 15.850 gram was voldoende voor de vakoverwinningen en een tweede plaats overal. Gert Kikkert moest in vak D plaatsnemen en lootte eveneens een staartnummer. Dankzij 10.210 gram verzekerde hij zich van een bronzen plak.

Blijf altijd volledig op de hoogte van het laatste wedstrijdnieuws via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' (facebook.com/wedstrijdvissennl) van Sportvisserij Nederland.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide