WK Streetfishing - dit is Team Holland!

3123
11 okt 2022

Op het WK Streetfishing in Zwolle – georganiseerd door Sportvisserij Nederland op 14 en 15 oktober – doen Bart van de Walle, Johannes Elzinga, Tim Kunst, Martijn Leus, Gerben Jorritsma en Felix Sens namens Nederland een gooi naar het goud. Voorafgaand aan dit sportieve evenement spreken we teamcaptain Dennis Horvath en stellen we het Nederlandse team aan jullie voor.

“Wij hebben ons in het begin voornamelijk bezig gehouden met het verkennen van looproutes, zodat we tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk tijd kunnen besparen. Het is belangrijk om in de geringe tijd die je hebt zoveel mogelijk te vissen”, vertelt de teamcaptain. “Het parcours is open en teams zijn vrij om rond te lopen in hun sector. Vandaar dat onze focus op tijdwinst ligt. Daarnaast hebben wij ons de laatste paar weken bezig gehouden met verschillende vislocaties, opzoek naar de beste stek.”

Teambuilding is erg belangrijk vindt Dennis. “Het team is de afgelopen maanden veel samen geweest. We hebben visdagen gehad en vooral veel uren gemaakt met z’n allen.” Maar natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Team Holland heeft de afgelopen week zelfs nog een 'geheim' evenement gehouden om het team nóg hechter te maken.

Bart van de Walle (40): Winnaar NK Streetfsihing 2021

Concurrentie

Horvath vindt – ondanks het thuisvoordeel dat Nederland heeft – dat zijn team geen garantie heeft op winnen van het WK. De kwaliteiten zitten hem vooral in dat zij een ijzersterk team hebben en dat zij een andere kijk hebben op streetfishing dan andere landen. “België en Frankrijk zijn naar onze mening de grootste concurrenten. De visserij die zij daar hebben lijkt erg op de visserij in Nederland. Frankrijk is trouwens ook het land waar streetfishing vandaan komt. Over het algemeen zijn het ook teams met erg goede vissers en verfijnde technieken!”

Team Holland

  • Dennis Horvath: Captain
  • Jan-Jaap van Heiningen: Captain 2
  • Bart van de Walle (40): Winnaar NK 2021, voorronde Zwolle, voorronde Groningen, tweede bij voorronde Haarlem
  • Johannes Elzinga (24): Winnaar NK 2021, tweede plaats Haarlem, eerste plaats Groningen 1e, eerste plaats Zwolle
  • Tim Kunst (18): eerste plaats NK kwalificatie Rotterdam
  • Martijn Leus (21): hoge plaatsing NK, vijfde plaats Utrecht, tweede plaats Groningen, lokale wedstrijden.
  • Gerben Jorritsma (29): plaatsing vijfde op NK, vijfde op het NK, tweede plaats Gent, eerste plaatsing Leeuwarden.
  • Felix Sens (22): Een aantal federatieve wedstrijden gewonnen, top 5 plaatsing NK


Live tussenstanden

Volg hier de live tussenstanden van WK Streetfishing 2022

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.