Vuurdoop - Karper schepnet

1750
27 okt 2022

Een karper schepnet met een hard doorlopend frame is de standaard op visvijvers, maar de echte biggenjagers kiezen vaak voor het klassieke driehoekige schepnet met netkoord. Met het transformeren van wateren en nieuwe vistechnieken zou dat zomaar eens kunnen veranderen. Met het Rigid Frame Landing Net Camo van Nash kom je goed voorbereid op het strijdtoneel.

Gezien voor € 25,99 bij Hareco Hengelsport: www.harecohengelsport.nl


Het gros van de karpervissers gebruikt nog altijd een driehoekig gevormd net met aan de voorzijde een netkoord. Daarmee zijn zij een unieke groep, want zowat alle andere type vissers gebruiken andere typen landingsnetten. Deze hebben één ding gemeen: een hard, doorlopend frame aan de bovenzijde. En zo’n design biedt tal van voordelen.

Natuurvriendelijke oevers

Ons viswater verandert. Het water wordt helderder en met name in de ondiepe oeverzone merk je daar het eerst de gevolgen van. Waterplanten vinden er een geschikte plek, vaak ook geholpen door nieuwe beheersmaatregelen zoals natuurvriendelijke oevers. Hoe goed ook voor de vis en de natuur, het is soms een crime om een schepnet met netkoord überhaupt boven het water te krijgen, laat staan in het water. In deze situaties is een doorlopend frame, zoals in dit geval van lichtgewicht aluminium, superieur aan het traditionele karpernet. Dit uitgelichte net heeft bovendien een naar beneden wijzend frame aan de voorzijde. Deze werkt als een soort opening, zodat je op waterplantrijke stekken een karper makkelijker kunt scheppen.

Multi-inzetbaar

Een ander punt is dat je een schepnet met hard frame makkelijker kunt manoeuvreren in het water. Dat kan het scheppen een stuk eenvoudiger maken. Denk zeker ook aan de steeds grotere groep karpervissers die hun vis vanuit de boot drillen. Dit net zal ook bij sommige witvissers en specimenhunters in de smaak vallen. Het kleine model (48 cm lang, 41 cm breed en 43 cm diep) biedt namelijk ruimte aan karpers tot zo’n tien pond en geeft ook mogelijkheden voor de zeeltvisserij. Het model large is beduidend groter met 69 cm lengte, 60 cm breedte en 70 cm diepte. Dit is ruim genoeg voor karpers tot dertig pond. En laten we eerlijk zijn; op een hoop wateren is zo’n formaat net groot zat.


Doe mee en win

Abonnees maken kans op één van de vijf Nash Rigid Frame Landing Net schepnetten (formaat large). Meedoen aan deze actie? Mail dan voor 1 november naar Hét VISblad o.v.v. ‘Nash’ + je naam en adres. De winnaars worden bekend via Facebook.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.